home CORUPTIE, POLITICA Omul lui Plahotniuc a survolat România, din Istanbul, la Chişinău, spre Kiev

Omul lui Plahotniuc a survolat România, din Istanbul, la Chişinău, spre Kiev

Share

Omul lui Plahotniuc a făcut recent un raliu prin vreo trei sau patru ţări. Totul are legătură cu un avion misterios, care a tranzitat şi România.

Situația din Republica Moldova este jucată geopolitic de puterile interesate din zonă, observă Ziariștii.com. Un avion privat misterios a aterizat pe aeroportul din Chișinău, în noaptea de duminică spre luni, venind dinspre Turcia.

Aparatul de zbor a decolat de la Istanbul, a survolat Dobrogea românească, iar, după escala de la Chișinău, a plecat în Ucraina, relatează TV8, citat de Unimedia.

Primul care a semnalat zborul nocturn a fost ex-deputatul moldovean Grigore Petrenco. Aeronava a venit de la Istanbul, iar la 0.30 a decolat spre Kiev.

Cine se afla la bordul avionului? „E vorba de cunoscutul Vaja Jhashi”, omul lui Plahotniuc, a spus Andrei Năstase, liderul partidului pro-european Platforma Demnitate şi Adevăr, într-o intervenție live, pe pagina sa de Facebook.

Pe lângă Jhashi, în avionul care a venit de la Istanbul mai erau două persoane, a anunțat TV8.

Deocamdată nu este clar dacă această vizită nocturnă are vreo legătură cu situația politică din Republica Moldova, notează Unimedia. Dar e greu de crezut că nu are.

Vaja Jhashi, despre care se crede că are o avere de sute de milioane de dolari, este unul din apropiații liderului PD, Vlad Plahotniuc.

Jhashi e cunoscut drept persoana care gestionează activele lui Plahotniuc în Agricultură, prin compania Trans Oil, dar și ultimele participațiuni ale liderului PD din Emiratele Arabe Unite.

Născut în Rusia, prieten cu Plahotniuc

Jhashi Vaja Enricovich, cunoscut ca Vaja Jhashi, s-a născut în Rusia, dar are și cetățenie moldoveană, și americană. Cel care i-a acordat cetățenia Republicii Moldova, în 2005, a fost președintele de atunci, comunistul Vladimir Voronin.

Grupul de companii Trans Oil, aparținând lui Vaja Jhashi, deține monopolul asupra exportului de cereale din Republica Moldova. El l-a însoțit pe premierul Pavel Filip (omul lui Plahotniuc şi acesta) într-o deplasare oficială în străinătate.

„Nu am nici o funcție oficială în Guvernul Republicii Moldova, nici de consiliere și nici de consultanță. Conlucrez cu premierul Pavel Filip datorită expertizei pe care o am pe Orientul Mijlociu și pentru că vorbesc fluent araba. L-am însoțit în calitate provată”, a precizat omul de afaceri.

Vaja Jhashi a declarat pentru Centrul de Investigații Jurnalistice că nu a avut niciodată afaceri sau relații comerciale cu Plahotniuc, „nici în trecut și nici prezent”.

„Sunt prieten cu Vlad Plahotniuc de foarte mult timp, dar, sincer, nici măcar nu am știut că a avut interese în companii din Emiratele Arabe Unite. Prin urmare, evident, nu are nicio legătură cu mine”, a insistat el.

Citeşte şi
Ilan Şor a şters-o la Moscova, Plaho ar fi fugit din R. Moldova

Presa de la Chișinău susține că din Basarabia ar fi dat bir cu fugiții Ilan Read more

Victor Ponta îi ia apărarea, ambiguu, lui Vladimir Plahotniuc

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, sare in ajutorul oligarhului Vladimir Plahotniuc si sustine proiectul acestuia Read more

Norica Nicolai este omul oligarhului Vladimir Plahotniuc?

Deputatul moldovean Dumitru Alaiba afirma ca Norica Nicolai, colega de partid cu Melescanu, este confidenta Read more

Elan Schwartzenberg vinde Publika TV

Publika TV, postul deținut în Republica Moldova deRealitatea Media, urmează să fie vândut omului de Read more

La statuia lui Adrian Nastase (Teodor Tita pentru Contributors)

E logica sistemului creat pentru succesiunea lui Ceausescu, cel doborat acum 20 de ani cu Read more

După modelul SOV, Nicolescu s-a refugiat la Floreasca (Dan Badea)

Nicolescu, preşedintele CJ Argeş a primit mandat de arestare pentru 29 de zile şi, după Read more

Revista presei. Cazul Nicolescu. Sistemul ticalosit reactioneaza

Arestat ieri de procurorii DNA, Nicolescu a fost transformat, printr-o strategie de imagine gândită din Read more

Revista presei. Cat da Vantu contra lui Basescu

~Cât plăteşte SOV să-l îngroape pe Băse~Plaho, dubla identitate~nemultumirile FMI~Guvernul: benzina a crescut nejustificat~sportul mondial Read more

Balamaua PLD (Plahotniuc – Lupu – Diacov) (Mario Balint)

După două scrutinuri legislative în 2009 şi un referendum în septembrie 2010, moldovenii s-au prezentat Read more

SOV loveste din nou. Intoxicare inversa

Un fior a strabatut duminica seara axa Moscova - Bucuresti - Berlin - Paris - Read more

Share