home SPORT OLIMPIADA BEIJING: Aur pentru Sandra Izbasa la sol!

OLIMPIADA BEIJING: Aur pentru Sandra Izbasa la sol!

Share

Sandra Izbasa a impresionat azi la proba de sol, cu un exercitiu excelent, care a combinat tehnica de inalt nivel cu interpretarea foarte artistica, lucru care-mi place mie foarte-foarte mult.

M-am bucurat ca Cheng Fei a ratat, pentru ca artele martiale sunt una si gimnastica artistica alta mancare de peste. Mi-a parut rau pentru aceasta copilita, dar bine pentru sanatatea disciplinei sportive.

Cred ca, artistic vorbind, cea mai buna a fost Anastasia Liukina, dar eleganta ei superba nu a fost dublata de un exercitiu puternic si dificil.

Pe de alta parte, Nicolae Forminte acum a demonstrat ca se poate si fara militarie si regim cazon de cazarma militara, daca le dai incredere elevelor tale si le responsabilizezi.

Problemele gimnasticii artistice romanesti sunt insa la baza de selectie, cum bine au spus toti comentatorii in aceste zile.

Ele suna astfel: cati bani investeste statul roman, pentru Federatia Romana de Gimnastica, in centre zonale sau chiar judetene, in salariile antrenorilor de la acestea?

Cum sunt stimulate fostele mari campioane, ca sa devina antrenoare in tara si sa creasca noi generatii de campioane? Antrenoare care ar trebui sa ramana in tara, sa nu mai plece afara, sa castige aici ca afara, ca am umplut mapamondul cu antrenori de inalta clasa si, corespunzator, cu echipe nationale competitive de gimnastica artistica.

Iata intrebari la care Calin Popescu-Tariceanu, care la inceputul mandatului sau a declarat ca sportul nu este prioritate nationala, ar trebui sa mediteze.

Share