home POLITICA Olguţa Vasilescu: Se ştia din luna mai 2017 că salariile vor scădea. Diversiune

Olguţa Vasilescu: Se ştia din luna mai 2017 că salariile vor scădea. Diversiune

Share

Ministrul Muncii a declarat că încă din luna mai a anului 2017 se ştia că în cazul a 3% dintre bugetari vor scădea salariile. Demniatrul susţine că ar fi anunţat acest lucru de mai multe ori. Lia Olguţa Vasilescu a precizat că s-a făcut o confuzie între Legea salarizării şi modificările aduse Codului Fiscal.

PSD trebuie să recunoască minciunile electorale de acum doi ani

În fapt, declaraţia ministrului Muncii este în sine o diversiune. Foarte multe salarii din mediul de stat şi privat scad în prezent. Deocamdată, impactul cunoscut este impresionant, dar limitat. O imagine mai clară vom avea peste o lună.

Vasilescu s-a făcut că se referă la scăderea salariilor bugetarilor şi a strecurat un procent de 3% de scădere, din numărul bugetarilor, ca impact.. Nici la acesta nu s-a referit în anul 2017. Oricum, nu în acest fel. S-a făcut că răspunde la întrebare şi în realitate a făcut o diversiune.

Ce a ştiut şi ce n-a ştiut Olguţa Vasilescu

S-a ştiut că la aproximativ 3% dintre bugetari vor scădea salariile încă din luna mai a anului trecut. Eu am anunţat acest lucru de mai multe ori, în mai multe interviuri (…) Nu am pornit de la început de la ideea scăderii vreunui salariu. Dar, pentru a respecta raportul de 1 la 12, au fost necesare ajustări salariale.

, a declarat, marţi, Lia Olguţa Vasilescu. Totuşi, ce ştia şi ce nu ştia Lia Olguţa Vasilescu? Ştia că vor scădea masiv salariile. PSD-ALDE, credem noi, şi-a dat seama de aceasta într-adevăr încă din mai 2017, când petrecerea s-a terminat. Semnale indirecte de discurs guvernamental eistau.

Aşa că PSD-ALDE a început din acel moment să pregătească “fâsâirea” viitorului scandal, generat de viitoarele scăderi. Din lipsă previzionată de bani. Ce nu ştia Vasilescu este că  românii vor reacţiona dur la minciunile PSD.

Olguţa Vasilescu zice că noi am făcut o confuzie

Ministrul Muncii a precizat că s-a făcut o confuzie între Legea salarizării, adoptată în iunie 2017, cu aplicabilitate de la 1 iulie, şi modificările aduse Codului Fiscal privind contribuţiile.

Salariul preşedintelui determină maximul în sistemul bugetar şi niciun alt salariat nu îl poate depăşi (…) Abia în 2022 se va echilibra sistemul, adică aceeaşi funcţie şi gradaţie să fie plătită la acelaşi nivel.

, a completat Lia Olguţa Vasilescu. Aceasta a mai spus că în sistemul bugetar există dezechilibre foarte mari care trebuie corectate. Apoi a aruncat în populaţie cu un pogon de cifre aiuritoare. Ministrul Muncii a mai spus că majorările salariale au început din anul 2017, acestea fiind “în total de 22%, în unele cazuri mai mici, în altele şi de 50%”.

Irelevant. Scandalul este acum major şi impactul va fi pe potrivă. Coaliţia PSD-ALDE a băgat-o pe mânecă. Hai, băieţi, hai, livraţi bunăstare, nu sunteţi voi marii specialişti? Hai, băieţi, creaţi creştere economică sustebailă. Hai, băieţi, măriţi salariile şi pensiile sustenabil.

Deliver wealth right now or dissapear.

Share