home ECONOMIE Olguţa Vasilescu dă înapoi. 25% măriri de salarii la bugetari, la anu’

Olguţa Vasilescu dă înapoi. 25% măriri de salarii la bugetari, la anu’

Share

Olguţa Vasilescu tocmai a anunţat că alde PSD nu se ţine de promisiunile electorale făcute acum nouă sau zece luni. Salariile bugetarilor nu vor mai creşte de la 1 iulie, ci de la 1 ianuarie 2018. Şi nu cu 50%, ci cu 25%.

 

De la 1 ianuarie absolut toate salariile vor creşte cu 25%. După care ce este în plată în acel an şi ce au în Legea salarizării în căsuţă. Pentru că pe fiecare ocupaţie este o căsuţă, cu salariul la care trebuie să ajungă în 2022. Deci, 2019, 2020, 2021 şi 2022, se împarte câte o pătrime în fiecare an.

 

, a spus Olguţa Vasilescu.

 

Olguţa Vasilescu confirmă faptul că anul trecut alde PSD i-a minţit pe români

 

Anul trecut, promisiunea electorală alde PSD a fost enunţată astfel:

 

De la 1 iulie 2017, salariile bugetarilor vor fi majorate cu 50%.

 

Aşa cum am explicat şi aici, şi în România liberă, promisiunea aceasta electorală a fost o minciună cinică. În loc să facă preparativele măririi tuturor salariilor bugetarilor, de la 1 iulie a.c., cu 50%, alde PSD au început să intoxice.

 

Ei au alterat propriile promisiuni. Există o declaraţie mai veche ministrului Olguţa Vasilescu, care sună cam aşa (parafrazez):

 

Sper că nu sunteţi atât de tâmpiţi încât să nu fi înţeles că nu mărim salariile bugetarilor cu 50% de la 1 iulie, ci în trepte.

 

Aceasta a fost cea mai neruşinată formă de sfidare a opiniei publice. Adică, aceia care vor critica PSD pentru minciunile sale electorale sunt tâmpiţi.

 

Preparative pentru eşec

 

Au urmat sesiunile fără sfârşit ale aceluiaşi demnitar, cu alte cascade de promisiuni imposibil de onorat. Salarii uriaşe, evident nesustenabile. Noi promisiuni care începuseră deja să fie contrazise de alţi demnitari.

 

Apoi, Cabinetul Grindeanu a anunţat că dă pe Legislativ responsabilitatea Legii salarizării unice a bugetarilor. După care am aflat că discuţiile pe proiectul legislativ se amână sine die. Iar acum Ţoţolina de la Muncă şi Justiţie Socială continuă minciuna, cosmetizând realitatea crudă. Nu sunt bani.

 

Revista Capital, responsabilă cu minciuna prin tabloidizare

 

Am mai scris de-a lungul timpului despre degradarea calităţii editoriale a conţinutului media din Capital. De la publicaţia quality condusă acum 20 de ani de Ionuţ Popescu şi echipa sa de jurnalişti ecelenţi, până la fiţuica de azi, este o diferenţă dramatică.

 

La ştirea pe care am interpretat-o mai sus, Capital titrează mincinos:

 

ANUNŢ de la GUVERN: este BUCURIE pentru absolut TOATĂ România!

 

Apoi, adevărul:

 

De la 1 ianuarie 2018 ABSOLUT TOATE salariile vor crește cu 25%!. Toate salariile bugetarilor vor crește 25% de la 1 ianuarie 2018, a anunțat ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu.

 

În realitatea, bucuria este tristeţe: alde PSD a minţit.

Share