home CORUPTIE, POLITICA Olguţa Vasilescu: „Haştagiştilor, gata cu principiile care vă scoteau în stradă?”

Olguţa Vasilescu: „Haştagiştilor, gata cu principiile care vă scoteau în stradă?”

Share

Lia Olguta Vasilescu are un nou mesaj agresiv la adresa sutelor de mii de romani care au ieşit pe străzi să apere statul de drept în regimul Dragnea.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ea susţine că ministrul de Finanţe ar fi influenţat Justiţia şi a asmuţit procurorii împotriva primarilor PSD.

„Ce a ajuns şi Justiţia în ţara asta! Să se laude toţi prăjiţii că trimit procurorii să facă cercetări la ordin! Dacă zicea un PSD-ist asta ce făceaţi, hastagistilor? Dacă măcar îndrăznea să se gândească la aşa ceva un PSD-ist… Gata cu principiile care va scoateau în stradă?”, a scris Olguta Vasilescu, pe Facebook.

Iată declaraţia lui Florin Citu care o determina pe Olguta Vasilescu să susţină că Justiţia este influenţată politic. „Aţi văzut că am zis de Fondul Suveran de Investiţii şi DNA a intrat pe fir”, a declarat ministrul Finanţelor în cadrul audierilor de luni din Parlament.

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat că Executivul Orban a constatat nereguli în cazul a 17 plăţi făcute prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, în suma de 54 de milioane de lei.

„Încă de la preluarea guvernării în 4 noiembrie, de către PNL, (…) atât prim-ministrul Ludovic Orban, cât şi noi ceilalţi membri ai Cabinetului am avertizat public de nenumărate ori asupra neregulilor flagrante înregistrate la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, o schemă de scamatorii contabile inventate de cuplul Dragnea-Valcov pentru a reuşi să facă plăti către anumite primarii, evitând raportarea lor în cadrul deficitului bugetar şi fără a da o sursă bugetară sigură alocată.

A fost un mecanism care contrazicea atât legislaţia în domeniu, cât şi principiile de bună guvernare a unei astfel de instituţii şi a unui astfel de program. Iată că avertismentele noastre s-au confirmat la nivel suspiciunilor constatate de procurori şi, în acest moment, din câte am înţeles, se desfăşoară anchete la nivelul a 17 primarii”, a susţinut Dancă, după şedinţa de Guvern.

El a precizat că este vorba despre 17 plăti pentru decontarea unor lucrări.

„A fost un număr de 17 plăţi în cadrul a 17 contracte semnate, în cadrul acestora s-au făcut plăti pentru decontarea unor lucrări, s-au făcut plăţi în avans. La momentul preluării Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoza de către actualul Guvern, decizia prim-ministrului Ludovic Orban a fost să nu se mai semneze nicio plată în cadrul Fondului de Dezvoltare şi Investiţii şi contractele semnate să fie oprite la nivelul sumelor deja avansate în cadrul programului. Aceasta a fost decizia politică, ea s-a materializat ulterior în ordonanţa de modificare a prevederilor OUG 114, OUG 1/2020 şi proiectele respective au fost transferate la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, unde sunt în acest moment predate şi, aşa cum ne-a anunţat domnul ministru Ion Ştefan, riguros controlate”, a explicat Ionel Dancă.

Întrebat dacă Guvernul a sesizat organele penale urmare a neregulilor constatate, Dancă a precizat: „Nu aş putea să vă ofer această informaţie, având în vedere că este o anchetă în curs de desfăşurare”.

Ion Ghizdeanu, fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, a fost pus sub acuzare joi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată, într-un dosar legat de alocare de fonduri pentru mai multe primarii din ţară.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, procurorii au luat fata de Ion Ghizdeanu măsură controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Procurorii susţin că Ion Ghizdeanu, care în calitate de preşedinte al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoza a gestionat Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, a falsificat mai multe procese-verbale de evaluare, prin care a aprobat în mod arbitrar peste 1.000 de proiecte.

„În perioada 17.09.2019 – 24.10.2019, inculpatul, în calitate de preşedinte al Comisiei Naţionale de Stategie şi Prognoza, a falsificat cu ocazia întocmirii mai multor procese-verbale, în care s-a menţionat în mod mincinos că membrii Comisiei de analiză şi evaluare a proiectelor s-au întrunit, au analizat şi au propus spre aprobare 1.080 de proiecte, în realitate membrii comisiei nu s-au întrunit niciodată şi nu au făcut nicio apreciere proprie, lista cu proiectele propuse spre aprobare fiind stabilită arbitrar de inculpat”, se arăta într-un comunicat al Ministerului Public.

Anchetatorii au efectuat percheziţii la mai multe primării, având suspiciuni cu privire la sumele alocate autorităţilor locale prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.

Citeşte şi
Tot Rezist ne scapă. Geeks for democracy ajută bătrânii la cumpărături

Mircea Bucur și Daria Barbu s-au înscris în proiectul ”Cumpărături la ușa ta” al grupului Read more

Protestatară #Rezist lovită cu maşina de Eugen Teodorovici VIDEO

Eugen Teodorovici a condus agresiv masina catre un grup de protestatari #Rezist, iar o protestatara Read more

Ludovic Orban a vorbit amical cu manifestanţii de la Piaţa Victoriei VIDEO

Premierul Ludovic Orban s-a oprit luni noapte, in Piata Victoriei, pentru a vorbi cu protestatarii Read more

#Rezist are 1005 zile de proteste antiguvernamentale, la Piaţa Victoriei

La inceputul acestei saptamani s-au implinit 1.000 de zile de protest neintrerupt in Piata Victoriei Read more

Viorica Dăncilă fuge pe străzi de manifestanţii #Rezist

Protestatarul Marian „Ceausescu” a asteptat-o marti seara, in fata sediului B1 TV, pe Viorica Dancila, Read more

Gabriela Firea dă 10.000 de sticle cu apă manifestanţilor #Rezist

Gabriela Firea se suceşte, la un an de la reprimarea manifestaţiei de la Piaţa Victoriei.Primaria Read more

Orlando Minte Scurtă: Dăncilă va căştiga prezidentialele. Haştagul Rezist e o ruşine

Presedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, supranumit Orlando Minte Scurtă, este convins ca Viorica Dancila Read more

Olguţa Vasilescu atacă protestatarii Rezist şi pe Iohannis din cauza Cazului Caracal

Olguta Vasilescu delirează cu spor pornind de la Cazul Caracal: Procurorul care nu a intrat Read more

Antena 3 aiurează: “Guvernul PSD-ALDE are şi un membru #Rezist!”

Un atac concertat al tandemului Marius Pieleanu – Bogdan Chirieac a avut loc recent, la Read more

Rezist a făcut slogan dintr-un morman de zăpadă murdară. “Aici e PSD Firea”

Mai mulți protestatari Rezist din asociația "Evoluție în Instituție" a lui Cristian Mihai Dide au Read more

Share