home POLITICA Olguţa Vasilescu recunoaşte: Nu mai sunt bani pentru plata pensiilor!

Olguţa Vasilescu recunoaşte: Nu mai sunt bani pentru plata pensiilor!

Share

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, recunoaşte indirect, într-o declaraţie făcută la tv, că bugetul pensiilor nu are destui bani şi ei trebuie realocaţi de la bugetele serviciilor secrete.

Eugen Tomac, apel pentru formarea polului politic anti-PSD

Practic, rectificarea bugetară va fi pozitivă pentru ministerul doamnei Vasilescu de exemplu şi negativă pentru servicii. De ce? Pentru că guvernanţii nu mai au de unde să ia bani din altă parte.

Olguţa Vasilescu: Trebuie făcut tot, pentru că banii luați de la Servicii se duc la pensii.

Observ că domnul președinte vrea iar Guvernul meu, doar că pentru asta trebuie să mai câștige și alegeri. Nu e problema mea, dar observ ca domnul președinte e foarte îngrijorat de USR și Cioloș. Mă mir că cei de la PNL nu se sesizează. Mi se pare haios ce ne tot spune de rectificare.

Nu putem face rectificare pe bucăți, noi suntem serioși și nu ne batem joc. Trebuie făcut tot, pentru că banii luați de la Servicii se duc la pensii.

Olguţa Vasilescu: Avizul CSAT a consultativ

Bugetul serviciilor intră în bugetul de stat. Deci, acel aviz al CSAT este consultativ, dar obligatoriu. Ne încurcă pentru ca aici iarăși trebuie să spunem că se face în fiecare an o rectificare bugetară în luna iulie sau august.

În luna iulie a fost aprobată o lege. Vorbim despre o lege aprobata de curând de Parlament pe care trebuie să o punem în vigoare și avem nevoie de bani.

Sunt legi date de Parlament și trebuie să asigurăm și finanțare la ce a decis Parlamentul. Am impresia că domnul președinte își bate joc de noi și de țară. Eu sunt șocata de fiecare dată.

Ca să poți să faci o rectificare bugetară pe care să o aprobi în Guvern, trebuie să ai toate avizele. Cum să fac o rectificare pentru Servicii?

Share