home EVENIMENT Oasis, “Don’t Look Back in Anger” a devenit imn împotriva terorii

Oasis, “Don’t Look Back in Anger” a devenit imn împotriva terorii

Share

Hitul trupei Oasis, “Don’t Look Back in Anger” a devenit power play, apoi imn contra terorismului în UK. Fenomenul s-a produs în ultimele două săptămâni, după atentatul de la Manchester Arena, soldat cu 22 de morţi.

Londra sub teroare. Atacuri teroriste la London Bridge şi Borough Market

Totul a pornit în Manchester, în St. Anne Place, în joia de după atentat, unde avea loc un ceremonial de cinstire a victimelor. O femeie (cea cu un buchet de flori galbene în braţe) a început să cânte hitul Oasis, după minutele de tăcere în memoria victimelor atentatului.

Apoi, Ariana Grande şi invitaţii ei au avut concert la Manchester. Unul dintre invitaţii acesteia, solistul trupei Coldplay, Chris Martin, a cântat şi el “Don’t Look Back…”. Publicul, ca la karaoke, a avut versurile afişate pe un ecran imens, deasupra scenei.

De notat că britanicii au preluat enjembement de la români şmecheria cu lanternele smartphone-urilor. Efectul este impresionant, aşa cum puteţi vedea mai sus.

Oasis se întoarce în forţă în sufletele britanicilor

Precedentul exista, din 27 mai, de la concertul The Courteneers, de pe Old Trafford Cricket Ground. Solistul Liam Fray pare a fi cel ce a preluat primul pe o scenă hitul Oasis, scris de Noel Gallagher.

Este tipic britanicilor acest gen de reacţie şi reprezintă o palmă teribilă primită de terorişti. Deja aceştia i-au învins pe fanaticii islamiştii prin frumuseţea mesajului muzical.

Titlul cântecului pare să se potrivească stării de spirit a mulți dintre britanici, în contextul în care aceștia încearcă să revină la normalitate după atacuri, notează DPA.

UK a făcut o Oasis de muzică şi civism

Frumos ar fi acum ca, peste tot unde are loc un atentat terorist în Europa, public, lumea să cânte hitul Oasis. Ar fi un semn că noi, europenii, suntem capabili să fim uniţi măcar prin civism şi muzică bună.

Cântecul “Don’t Look Back in Anger” are o rezonanță specială la Manchester. Oraşul este locul de naștere al lui Noel Gallagher și al fratelui său, Liam. Acesta a cântat și el în concertul de duminică, din Manchester.

Share