home CORUPTIE, POLITICA Oana Schmidt Hăineală şi Bogdan Licu nu se lasă, vor în capul bucatelor

Oana Schmidt Hăineală şi Bogdan Licu nu se lasă, vor în capul bucatelor

Share

Oana Schmidt Hăineală, fostul pion din Justiţie al lui Liviu Dragnea, şi cu Bogdan Licu, etern procuror general interimar, vor în continuare pe funcţie.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Actualul procuror general interimar Bogdan Licu s-a înscris în cursa pentru postul de prim-adjunct al procurorului general. Este o mișcare surprinzătoare, în condițiile în care Licu conduce Parchetul general de mai bine de şase luni, ca interimar.

Licu este o figură controversată, fiind acuzat că și-ar fi plagiat teza de doctorat susținută la Academia SRI, cu celebrul conducător de doctorate, generalul Gabi Oprea.

Alături de Oprea și alți doctori făcuți de acesta, Licu a fost vizat de un dosar penal privind teza de doctorat. Cazul a fost clasat de procurorii din subordinea lui în august 2018, mai exact de procuroarea Alexandra Mihai de la Serviciul de coordonare a activității Ministerului Public în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală din cadrul SUPC a Parchetului Înaltei Curți.

Bogdan Licu, acuzat de plagiat

Deși nu a identificat elemente penale, ancheta procuroarei Mihai a stabilit că Bogdan Licu ar fi plagiat în teza sa de doctorat în proporție de aproape 27 la sută.

De altfel, Bogdan Licu a încercat să renunțe la titlul de doctor, însă instanța a decis că acest lucru nu este posibil. Detalii aici.

În decembrie 2019, o anchetă de presă a Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație a descoperit un nou caz de posibil plagiat în ce îl privește pe Bogdan Licu.

Bogdan Licu, participant la un ritual masonic

Nu este singura problemă de integritate în cazul lui Bogdan Licu. El apare într-un film pe youtube de acum 15 ani în care participă la un ritual masonic (minutul 5:30), alături de fostul șef al Fiscului Sorin Blejnar (aflat acum în pușcărie pentru corupție) și de fostul șef al Inspectoratului pentru Apărarea Constituției din SRI, generalul Ovidiu Soare, condamnat și el în 2013 la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru corupție.

În 2013, CSM a decis că magistrații trebuie să declare dacă fac parte din organizații masonice, iar în iunie 2019, Curtea de apel Timișoara a decis că omisiunea unui magistrat de a menționa în declarațiile de interese apartanența la masonerie se circumscrie laturii obiective a
infracțiunii de fals în declarații.

În cazul lui Bogdan Licu nu este clar dacă el a făcut parte din masonerie sau doar a participat în trecut, ca invitat, la un ritual masonic.

Oana Schmidt Hăineală, omul lui Dragnea, nu se lasă

Oana Schmidt Hăineală s-a înscris pentru un post de adjunct al șefului DIICOT, au declarat surse judiciare. Acum, funcția e ocupată interimar de Hăineală. Ea a fost șefă a CSM, șefă a Corpului de control al lui Tudorel Toader și ex-secretar de stat în MJ pe vremea lui Florin Iordache și a ordonanței 13.

În cursa pentru adjunct al șefului DIICOT s-au înscris și procuroarele Ioana Albani și Oana Pâțu.

Albani s-a înscris și în cursa pentru șefia DIICOT. Este fostul procuror şef al Serviciului de prevenire şi combatere a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT, decorată de către fostul șef FBI, David Comey, cel demis de actualul președinte al SUA, Donald Trump.

În cursa pentru șefia Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curți s-a înscris procurorul Romulus Varga. Este procurorul criminalist care a obținut condamnarea polițistului Cristian Cioacă pentru uciderea Elodiei, în absența cadavrului.

Deși un criminalist foarte bun, Varga nu a performat ca șef de secție, oamenii lui nefăcând aproape nimic notabil în ultimii 3 ani.

Citeşte şi
Ioan Aurel Pop, preşedintele CNADTCU, afirmă că Florin Iordache a plagiat

Președintele CNATDCU, Ioan Aurel Pop, nu recunoaște semnătura de pe documentul prin care instituția pe Read more

Gabriela Ciot a plagiat cot la cot cu Vasile Puşcaş, apucături vechi

Melania Gabriela Ciot, propunerea de rezervă a PSD pentru postul de comisar european din partea Read more

Cumpănaşu a primit bani de la Ministerul Culturii pentru un pagiat

Noi date interesante apar despre Alexandru Cumpănaşu, care a fost numit candidatul la Preşedinţie care Read more

Şerban Nicolae şi-a plagiat peste 10% din lucrarea de doctorat

Senatorul PSD Șerban Nicolae a plagiat mai bine de 10% din lucrarea de doctorat. Este Read more

Tobă şi Pandele, unde-s doctoratele / copiuţele tele?

Ministrul Educaţiei a semnat ordinele de retragere a titlurilor de doctori pentru Petre Tobă şi Read more

Plagiatele la universităţi – neconstituţionale

Legea de adoptare a OUG privind plagiatele e neconstituţională, a decis CCR. Curtea a admis Read more

Petre Tobă și Florentin Pandele au plagiat în tezele de doctorat

Comisia specială de experți a constatat că primarul din Voluntari, Florentin Pandele, și fostul ministru Read more

PSD reacţionează. Liviu Dragnea îl atacă pe Klaus Iohannis

După semnalul anticorupţie şi antiplagiat dat luni de preşedintele Klaus Iohannis, liderul partidului corupţilor PSD, Read more

Klaus Iohannis, preşedintele României: Cine a plagiat pleacă

S-a lovit la degeţel Klaus Iohannis cu ciocănelul anticorupţie. Parcă e Băsescu din vremurile sale Read more

“Clubul Găbiţă Anticorupţie” se leapădă de doctorate

Grupul de posesori de doctorate suspecte, coordonate de îndrumătorul de teme de doctorat Gabriel Oprea, Read more

Share