home CORUPTIE, POLITICA Nu Plecăm Până Nu Plecați! Sâmbătă, Piaţa Victoriei, ora 18.00

Nu Plecăm Până Nu Plecați! Sâmbătă, Piaţa Victoriei, ora 18.00

Share

Un nou protest, intitulat ”Nu plecăm până nu plecaţi!”, este anunţat pe Facebook, pentru sâmbătă, de la ora 18.00, în Piaţa Victoriei.

22.33: Jandarmeria dă, în acest moment, cifra oficială peste 50.000 de manifestanţi.

22.28: POZIŢIA STAREA PRESEI Mitingul este liniştit, s-a ajuns la starea de saţiu. Putea să fie şi aseară la fel. De ce nu a fost? Pentru că PSD şi-a trimis agitatorii,ca să aibă motiv să aibă motiv să faăo demonstraţie de forţă. De ce? “Pentru că e ţara noastră, bă, şi facem ce vrem din ea!”.

22.10: G4Media spune că, la acest moment, sunt peste 80.000 de manifestanţi anti-PSD.

20.38: Vladimir Tismăneanu pentru G4Media – Nicaragua Europei

Bandiții plătesc polițe. Ne-ați făcut cu tifla, ați râs de noi, acum râdem noi. Râsul pulanului pesedist. Rânjetul bestiei desfrânate. Satisfacția ucigașului. Au asasinat democrația…

20.35: 30.000 de manifestanţi – dă în acest moment G4Media.

20.31: Live protestul, în direct:

20.14: La această oră, sunt peste 8.000 de manifestanţi la Piaţa Victoriei, conform Realitatea TV.

19.21: ESTIMARE STAREA PRESEI Din nou, la fix 24 de ore mai târziu, în piaţă sunt de două ori mai mulţi manifestanţi. Estimare vizuală – în acest moment sunt cam 5.000. Credem că în această seară numărul de manifestanţi va fi mai mare decât aseară.

UPDATE 19.09: O mare rezervă de intervenţie, aşa-numitele “ţestoase”, este în aşteptare pe străzile adiacente.

UPDATE 19.06: 5.000 de manifestanţi sunt, la această oră, la Piaţa Victoriei. Este ora de la care începe să crească numărul de protestatari.

UPDATE 18.02: Jandarmii au instalat gardurile de protecţie obişnuite la Piaţa Victoriei, iar manifestanţii s-au îmbrâncit cu forţele de ordine.

UPDATE 17.37: Digi24 Klaus Iohannis cere intervenția procurorului general

… după violențele de vineri noaptea Klaus Iohannis cere intervenția procurorului general, Augustin Lazăr, pentru elucidarea modului concret în care s-a produs intervenția Jandarmeriei la mitingul diasporei.

UPDATE 17.33: HotNews Jurnaliști ai televiziunii austriece de stat, bătuți de jandarmi în timpul protestului de vineri, de la București  „În timpul revoltelor violente din cadrul protestelor antiguvernamentale din România, o echipă ORF din București a fost atacată vineri de poliție“, relatează postul TV de stat austriac, pe pagina sa online. Echipajul de televiziune tocmai transmitea în direct, când jandarmii au atacat protestatarii violenți din apropiere.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a condamnat violenţele produse la Bucureşti

… şi aşteaptă clarificări din partea României după ce jurnalişti austrieci au fost agresaţi de forţele de ordine în timpul protestelor desfăşurate vineri.

UPDATE 17.30: Digi24 Dosar penal pentru ultraj şi sustragerea unei arme după incidentele din Piaţa Victoriei Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) a anunţat, sâmbătă, că, în urma evenimentelor produse în Piaţa Victoriei vineri seara, se efectuează urmărirea penală într-un dosar având ca obiect infracţiunile de ultraj privind agresiune asupra a doi jandarmi, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cu referire la sustragerea unei arme, precum şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

UPDATE 17.28: Biserica Ortodoă Română condamnă violenţele, conform Magna News.

UPDATE 17.24: La această oră, la Piaţa Victoriei sunt mai mulţi manifestanţi decât acum 24 de ore la aceeaşi oră: în jur de 1.000. Manifestanţii au început să se strângă încă de dimineaţă. Ciudat, dar Jandarmeria, care era de aşteptat să interzică accesul în Piaţă, pe logica a ceea ce a făcut astă-noapte, a refăcut perimetrul pietonal central din Piaţă pentru protestul mic. Sunt mai multe forţe de ordine ca aseară deja, relatează mass-media.

Presa internaţională scrie despre evenimentele din Capitala României

Nu plecăm! PSD-ALDE a arătat aseară că legitimitatea lor se impune prin violenţă asupra cetăţenilor

”PSD-ALDE a arătat aseară că legitimitatea lor se impune prin violenţă asupra cetăţenilor. Pentru că vrem să ne exprimăm liber, pentru că vrem să fim auziţi şi pentru că vrem să rămânem liberi, ne vedem din nou în Piaţa Victoriei. Nu ne intimidaţi, nu ne este frică, puterea suntem noi! Plecaţi până nu omorâţi pe cineva!”, scriu organizatorii evenimentului.

Zeci de mii de persoane au participat, vineri, în Piaţa Victoriei, la mitingul diasporei, pe parcursul căruia au existat mai multe incidente între protestatari şi jandarmi, care au culminat cu evacuarea în forţă a pieţei.

nu plecăm

Citeşte şi
Gabriela Firea se suceşte, la un an de la reprimarea manifestaţiei de la Piaţa Victoriei.Primaria
Presedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, supranumit Orlando Minte Scurtă, este convins ca Viorica Dancila
Olguta Vasilescu delirează cu spor pornind de la Cazul Caracal: Procurorul care nu a intrat
Un atac concertat al tandemului Marius Pieleanu – Bogdan Chirieac a avut loc recent, la
Mai mulți protestatari Rezist din asociația "Evoluție în Instituție" a lui Cristian Mihai Dide au
Jurnalistul Ion Cristoiu comentează situaţia din Franţa şi protestele „vestelor galbene”, spunând că sunt efectul
Un rpotest de amploare este anunţat pentru această seară, de Ziua Naţională, la Piaţa Victoriei
Jurnalistul Rareş Bogdan este atacat de un fost ministru. Mai nou, moda este că politicienii efectuează
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache (PSD), a anunţat că a consultat un avocat şi va
Ministrul de Interne Carmen Dan spune că își va asuma un proiect de modificare a
Share