home EUROVISION Norma John, Blackbird, dar lăsaţi-i pe Beatles în pace (Finlanda) (Eurovision 2017)

Norma John, Blackbird, dar lăsaţi-i pe Beatles în pace (Finlanda) (Eurovision 2017)

Share

Norma John cântă o piesă cu un nume sfânt pentru mine: “Black Bird”. Beatles are o melodie cu acest nume, care e în topul meu 10 ever. Ei bine, melodia cântată de finlandeză este foarte interesantă şi are strigăt.

 

 

Da, mă refer la strigătul muzical din refren, care este frumos şi “de acolo”. Ce se întâmplă după, cu acea repreiză simfonică, aduce nobleţe melodiei şi o face şi mai frumoasă. Pe gusturile mele, mi se pare cea mai reuşită piesă de până acum. Din prima semifinală.

 

Norma John, un duo finlandez de Alternative – IndiePop

 

Norma John este un duo finlandez, format din pianistul Lasse Piirainen şi solista Leena Tirronen. Finlanda a găzduit a cincea ediţie a Uuden Musiikin Kilpailu, ca să selecteze al 51 reprezentant al ţării la Eurovision Song Contest.

 

Cei doi se pregătesc acum intens de competiţia muzicală europeană:

 

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

 

Dihaj, Skeletons (Azerbaijan, Eurovision 2017)

 

Ca de obicei, dictatorul azer investeşte în imaginea ţării sale cu muzică. Piesa lui Dihaj este scrisă de faimosul compozitor azer Isa Melikov şi de suedeza Sandra Bjurman. Ea a scris melodia “Running Scared”, care a câştigat Eurovision în 2011.

 

 

Nu că nu ar fi foarte multe piese participante anul acesta astfel de coproducţii transnaţionale… Este o piesă combinaţie de SynthPop foarte bine scrisă şi interpretată. Cred că va fi printre favorite anul acesta, mai ceva decât Norma Jonh din Finlanda, care mie îmi place mai mult.

 

Demy, This is Love (Grecia, Eurovision 2017)

 

O melodie banală, fără aburul grecesc de tzatziki şi suvlaki tipic, care mă lasă rece. Oriunde pe mapamond s-ar fi putut scrie aşa ceva. Faptul că Demy cântă o melodie a doi compozitori grec, Dimitris Kontopoulos şi Romy Papadea, şi a unuia negrec, John Ballard, e irelevant.

 

 

Piesa aceasta cu certitudine va avea însă un succes notabil în discoteci. Iar grecii vor avea grijă să o promoveze în draci. Aşadar, eistă posibilitatea să fie printre favorite.

Citeşte şi
În premieră, competiţia a fost organizată anul acesta de către TVR în Focşani. Eurovision Focşani,Semifinala
Una dintre semifinalele concursului Eurovision România 2018 se va desfăşura într-un cadru puţin mai inedit.Primarul
În această seară, vom comenta împreună Marea Finală 2017 a competiţiei muzicale Eurovision. Marii favoriţi
În această seară, are loc una dintre cele mai slabe semifinale din istoria Eurovision. Cu
Croatul Jacques Houdek este prezent la Eurovision 2017 cu o melodie OperaPop. Piesa “My Friend”
O baladă pop frumoasă vine de la slovenul Omar Naber. Asta dacă acceptăm în continuare
"Gravity" este un cântec interpretat de solistul cipriot Hovig. Melodia a fost scrisă de… compozitoooorul
Foarte interesantă melodia cu care vine belgianca Blanche, care pare scoasă direct din vena Depeche
În continua lor dorinţă de a demonstra că sunt creatori de muzică pop bună, nu
Ucraina, ţara-gazdă a Eurovision, i-a interzis reprezentantei Moscovei să intre în ţară. Rusia a reacţionat
Share