home POLITICA Noi ameninţări cu manta marca Elena Udrea

Noi ameninţări cu manta marca Elena Udrea

Share

Ca şi atunci când fusese luată la întrebări în precedentele sale două dosare de la DNA, Elena Udrea a început din nou să ameninţe cu dezvăluiri, într-un inteviu dat ziarului pe care, din păcate, se pare că îl controlează, Evenimentul Zilei.

Primul scop, încă din debutul interviului, este să demanteleze afirmaţiile că ar controla publicaţia la care dă interviu:

(…) acuzația că aș deține „Evenimentul zilei” a fost și pentru mine neașteptată. Nu sunt și nu am fost niciodată patron, proprietar al acestui ziar. Nici minoritar, nici majoritar, așa cum nu am fost niciodată proprietar la B1, la Realitatea sau la RTV.

Dar cine a spus ceva despre faptul că ar fi proprietar la Realitatea sau RTV? Nimeni nu a afirmat aşa ceva. Poate că legal nu este, în acte, acţionar nicăieri, problema este, conform DNA, că ar controla prin interpuşi EvZ, căruia i-a cumpărat o datorie, iar banii… Aceasta e acuza procurorilor.

Scopul Elenei Udrea pare a fi să obţină, ca la biliard, cu manta, protecţia unor potenţiali martori, care ar putea să o denunţe în actualul ei dosar. Problema ei este însă că procurorii DNA nu par interesaţi de “dezvăluirile” ei şi nu o cheamă la audieri.

De data aceasta, spre deosebire de Gala Bute unde habar n-aveam de ce spuneau ceilalți inculpați, acum știu niște lucruri și le voi spune. Doar că procurorii, în planul lor de a mă mai aresta încă o dată, au cerut arestarea mea preventivă fără ca măcar să mă audieze.

Udrea crede că este îndrituită să vorbească despre “mizeria morală a oamenilor”:

Evident că este foarte simplu în acel moment să declari împotriva unuia care ți-a fost, poate, prieten, te-a sprijinit, poate chiar te-a susținut într-o funcție, cum am făcut eu. Se arată cât de mizerabili sunt oamenii. Deci, acest Cod penal a scos la suprafață mizeria morală a oamenilor.

Politicianul inventă un nou gen de cerere de arestare: cererea de arestare lină. Astfel, ea se plânge:

Eu sunt la a treia cerere de arestare, toate fiind extrem de abrupte.

În ecuaţie apare şi celebrul Binom. Acela, cu poliţia politică, despre care tăngăleşte de la începutul anului Cristoiu şi la care se referă şi Traian Băsescu, cerând respectarea drepturilor omului:

Cred că e urmare a războiului pe care eu l-am pornit în februarie cu deja celebrul Binom. Cred că se ridică semne de întrebare pentru că față de mine se face a treia cerere de arestare, în timp ce doamna Kovesi ne-a spus că sunt 7.000 de dosare la DNA.

Azi deputat independent, politicianul se plânge că este singura ţintă a DNA:

Păi, dacă din 7.000 de dosare la DNA ne ocupăm de opt luni doar de Elena Udrea și de încă vreo doi, este evident că avem aici o adevărată campanie cu țintă: Elena Udrea.

Fabulos este următorul fragment de interviu, în care implicit Elena Udrea recunoaşte că era protejata lui Traian Băsescu:

Dar știți ce se spune: că nu au acționat în acești 10 ani pentru că dvs. erați protejata domnului președinte Băsescu.
Şi ei de ce au acceptat?
Cum răspundeți dvs?!
De ce au acceptat atunci? De ce au acceptat să fie ținuți în funcții și de ce au tăcut și au acoperit faptele de corupție ale Elenei Udrea? Pentru că nu-i lăsa președintele?

Share