home EVENIMENT, POLITICA Nicuşor Dan. Ecuaţia Capitalei. Vlad Voiculescu. Necunoscuta PNL

Nicuşor Dan. Ecuaţia Capitalei. Vlad Voiculescu. Necunoscuta PNL

Share

Nu-mi place Nicuşor Dan, dar nu-mi dau seama de ce anume. Există o componentă instinctivă în respingerea asta a omului, care nu îmi lasă o impresie bună şi îmi generează un sentiment de respingere instantă.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Mai apoi, este vorba despre felul în care, atunci când vorbeşte, escamotează un răspuns clar, exprimându-se parţial criptic şi folosindu-şi vocea zgomotoasă pe post de difuzor, de tip “îl ascult, de nu mai aud ce spune”.

În al treilea rând, raliul ăsta, “plec din partid – susţin înregistrarea partidului-prieten – revin ca independent pentru o candidatură” mi se pare ciudat.

Mai apoi, nu pot să nu remarc faptul că omul revine în prim-plan de câte ori este cumva, undeva, un scandal, în care el este un fel de moţ, într-un fel sau altul. Are tracţiune la certuri.

A fost ţuţuiul unui scandal ciudat, în 2016, în jurul unei nominalizări a unui candidat comun al Opoziţiei la Primăria Capitalei care nu se mai realiza. Posibil şi din cauza atitudinii sale ambigue, pentru că, pe de o parte, nu spunea clar nimic, dar dădea impresia că el se consideră a priori candidatul comun al Opoziţiei, înainte să stabilească fair asta cu PNL. Rezultatul a fost că, din scandalul ăsta, Opoziţia a pierdut primarul general.

Acum se petrece ceva asemănător: are aceeaşi atitudine ambiguă, pare că nu vrea caucus USR-PLUS, vrea sondaj, apoi desemnare, sugerează cumva că el este cel potrivit, nu Vlad Voiculescu, şi generează în jurul său un nou scandal cu nebuloasă, din care slăbită este iarăşi Opoziţia din Bucureşti.

A plecat cu scandal din USR, după ce a fost incapabil să tranşeze chestiunea doctrinară. A revenit ca susţinător al PLUS, la înfiinţare, fapt lăudabil, dar trebuie remarcat că acolo unde a fost el era şi atunci scandal, că Dacian Cioloş nu reuşea nicicum să înregistreze Mişcarea România Împreună şi scandalul a trenat 266 de zile.

Provoacă acum un nou semiscandal, cu noua sa candidatură ciudată, independent, dar din partea fostului partid, care pare a nu se regăsi după greşelile lui Dan Barna.

Nicuşor Dan este, aşa, un fel de echipă de fotbal care stă la mijlocul terenului, tot pasează, în huiduielile tot mai consistente ale tribunei, neştiind ce Dumnezeu să facă: să se apere sau să atace?

În fine, personalitatea politică a lui Nicuşor Dan, din aceste motive, mi se pare mai ezitantă şi neclară decât cea a rivalului său din PLUS, Vlad Voiculescu, care a prestat clar, lucid, funcţional, calm şi a performat în sistemul de Sănătate, când era ministru, că altfel nu scandaliza tot sistemul putred care l-a contestat.

Noi, în Bucureşti, avem nevoie de un tip care să pună lucrurile la punct şi să aibă decizie politică, nu să ezite şi să genereze scandaluri în serie. Mai bine rămâne Nicuşor Dan în ONG-istică.

Gabriela Firea se exclude, a fost un dezastru, unul care de-abia de-acum încolo va ieşi la suprafaţă, acum încă nu vedem totul, e ca la gheţari, partea mai importantă e ascunsă sub apă. Să vedem ce livrează PNL. Deocamdată, Vlad Voiculescu mi se pare cea mai decentă variantă. Dintre cele două existente.

Citeşte şi
Vlad Voiculescu spune că Firea e mamă de familie dependentă de păcănele

Candidatul PLUS la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, a afirmat luni că bugetul făcut public de

Cinism PSD. Cum se câştigă alegerile cu hepatita C cronică

Există o cantitate uriaşă de cinism PSD, vădit în campania electorală care a trecut. Din

USR şi PLUS vor fuziona în luna iulie. Moise Guran, în conducere

Birourile Naţionale ale USR PLUS au decis, în şedinţă comună de alianţă, să solicite organizaţiilor

PNL a depăşit Alianţa USR-PLUS în sondaje, în Bucureşti

PNL este cotat cu 32% intenţie de vot pentru Primăria Capitalei, în timp ce Alianţa

Cristian Tudor Popescu s-a supărat pe Moise Guran, că l-a lăsat cu ochii-n soare

Cristian Tudor Popescu a declarat că este deranjat de faptul că Moise Guran nu l-a

Călin Popescu Tăriceanu s-a speriat de anticipate. Ce spune el

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îi cere disperat premierului Orban să nu declanşeze alegeri anticipate,

Elena Lasconi candidează la Primăria Câmpulung Muscel

Elena Lasconi, fosta prezentatoare Pro TV, va candida la alegerile locale pentru postul de primar

Mihai Polițeanu a fost desemnat candidatul USR pentru Primăria Ploiești

Mihai Polițeanu a fost desemnat candidatul USR pentru Primăria Ploiești, la alegerile locale din 2020,

Diversiunea Paleologu şi factorul de fragmentare Diaconu

Nu am putut să cred că voi scrie vreodată despre Diversiunea Paleologu. Băiatul Ambasadorului Golanilor,

USR publică o listă cu mai multe website-uri de fake news

USR-PLUS a publicat, pe pagina de Facebook a alianței, o listă cu 13 pagini web

Share