Nemţii au descoperit o reţea rusă imensă de spălare de bani

Share

Nemţii au descoperit la ei în ţară o reţea rusă imensă de spălare de bani, care are sorginte eurasiatică.

Parchetul General din Berlin a anunțat că este vorba despre fluxuri în numerar în valoare de câteva zeci de milioane de euro, a căror adevărată origine a fost ascunsă, conform Evropeiska Pravda.

Nemţii au descoperit o reţea rusă imensă de spălare de bani

În cadrul anchetei, anchetatorii germani au percheziționat 58 de spații rezidențiale și comerciale, în statele federale Berlin, Brandenburg, Baden-Württemberg și Saxonia.

Au fost efectuate și percheziții în Letonia și Malta, cu sprijinul anchetatorilor locali, Eurojust și Europol. Documentele de afaceri, operatorii de date electronice și telefoanele mobile au fost confiscate în timpul căutărilor.

În acest caz, există 11 inculpați cu vârste cuprinse între 31 și 58 de ani și nu sunt raportate alte detalii.

Citeşte şi: Cea mai mare operaţiune de spălare de bani din Europa de Est

Conform anchetei, cel târziu în iulie 2021, făptaşii au înființat o rețea de companii, cu numeroși lideri în teren, care să se angajeze în spălarea banilor. Anchetatorii cred că grupul a operat în mare parte din Berlin și Riga.

Se știe că un acuzat, un bărbat de 53 de ani, a fost deja reținut la Brandenburg. Fondurile din opt conturi malteze sunt înghețate.

Citeşte şi: Liviu Dragnea este anchetat în Brazilia pentru spălare de bani, noi date

Acțiunile de investigare paralele din Letonia și Germania, în acest caz, au facilitat înființarea în decembrie 2023 a unei echipe comune de anchetă germano-letonă.

O vilă de lux de pe Coasta de Azur, legată de Gazprom, a fost confiscată în Franța, ca parte a unei investigații privind spălarea banilor.

Estonia solicită Uniunii Europene să confiște peste 150 de miliarde de euro, în active rusești înghețate, până la sfârșitul anului, folosite pentru a manipula alegerile americane.

Share