home POLITICA Moscova îşi recunoaşte agenţii în România

Moscova îşi recunoaşte agenţii în România

Share

Russian flagAcum e făţişă treaba. Deja Moscova nu se mai fereşte deloc, nu o mai dă cu manta, nu mai pune condiţionalul optativ, chiar dacă încă mai  pune semnul întrebării.

Echipa de ofiţeri de informaţii numită “Valentin Mândrăşescu” de la Vocea Rusiei titrează: “PSD a virat spre Est?”. Articolul debuteasză cu mici colaţionări şi croşete, interpretări subiective şi linări la propriile consideraţii diversioniste ale autorului colectiv.

Esenţial este însă paragraful final:

Guvernul de la Bucureşti nu s-a reorientat definitiv, dar începe să dea semne că înţelege schimbările de conjunctură geopolitică care se petrec în regiune şi în lume.

Din perspectiva personală, Ponta şi întregul «grup Sârbu» din cadrul PSD şi-au ars orice punte spre Washington, deoarece americanii sigur nu vor ierta afrontul.

Totodată devine din ce în ce mai clar că decidenţii psd-işti au primit garanţii ferme din alte zone şi nu mai manifestă vreun interes faţă de modul în care sunt percepuţi la Washington.

în aceeaşi notă: Rusia şi Ungaria au stabilit planurile strategice pentru viitor

 

În Europa de Est, la fel ca şi în întreaga lume, se schimbă atmosfera. Analiştii de la Stratfor au descris perfect situaţia: Europa slăbeşte, America se retrage, Rusia este în ascensiune.

Unii decidenţi de la Bucureşti au înţeles că paradigma se schimbă, alţii insistă să ignore noua realitate. Încet, dar sigur România intră pe un nou drum şi într-o nouă eră în care doar cei care s-au reorientat la timp mai pot spera la un viitor

Mesajele Moscovei sunt clare: 1. Cabinetul Ponta dă semne că se întoarce cu fața la Marele Prieten; 2. Grupul Sârbu din PSD e rejectat definitiv de Washington și nici nu e interesat să mai mascheze aceasta; 3. Rusia e în ascensiune. România mai poate spera la viitor doar alături de ea.

Share