home POLITICA Morţii Revoluţiei Române din Decembrie 1989 GALERIE FOTO

Morţii Revoluţiei Române din Decembrie 1989 GALERIE FOTO

Share

Această prezentare necesită JavaScript.

Pozele cumplite din grupajul de mai sus, ce defilează în faţa ochilor dv., sunt din România, din luna decembrie a anului 1989. Ei sunt morţii noştri. În afară de ata, vă oferim bonus unul dintre cele mai cutremurătoare filme documentare despre Revoluţia Română de la 1989, realizat de Haroun Faroucki şi Andrei Ujică.

Pe 14 decembrie 1989, un grup de revoluţionari, în frunte cu jurnalistul şi scriitorul Casian-Maria Spiridon, intitulat Frontul Democrat Român, a încercat să pornească revoluţia la Iaşi. Au fost arestaţi, raşi în cap şi puşi în zeghe.

Izvorul lor de inspiraţie era un document programatic, numit Frontul pentru Salvare Naţională, tipărit în samizdat în URSS şi împrăştiat în Iaşi. În spate erau serviciile secrete ruse.

Scopul sovieticilor era detensionarea controlată a României, într-o mişcare pilotată de la Moscova, penru că analiştii ruşi estimaseră că altfel, dacă nu se procedează astfel, prin februarie 1990 România va exploda necontrolat şi va părăsi Pactul de la Varşovia, alungându-i pe comunişti.

Provocări succesive, la Timişoara, apoi la Bucureşti, Sibiu, Cluj au dus la manifestaţii de stradă. Revoluţia a continuat. Unii spun că a luat sfârşit în 20 mai 1990, o dată cu alegerea lui Iliescu şi a FSN.

Noi spunem că ea a continuat şi continuă şi acum. Morţii din imagini sunt numai cei de la Revoluţie, lor li s-au adăugat alţii, la mineriade. Cel puţin la două: 13-15 iunie 1990 şi 25 septembrie 1991, când au fost ucişi Aurica Crăiniceanu şi Andrei Frumuşanu.

În paralel cu Revoluţia, în România, un grup de conspiratori au început contrarevoluţia, în frunte cu Ion Iliescu şi acoliţii săi. Aceştia, spirjiniţi constant de Moscova, s-au străduit să menţină România în sfera de influenţă sovietică şi apoi rusească, au subminat porbabil economia naţională şi aceasta fac şi acum.

Pentru că azi ei şi acoliţii lor, care au puit în România, ne sfidează pe faţă, clasând Dosarul Revoluţiei Române, pentru că în acesta ei ar fi exact cei ce ar trebui să plătească, intrând la puşcărie.

Aşa cum am mai scris: morţii Revoluţiei din Decembrie 1989 în aceste zile strigă. Dacă nu le auzim strigătul, atunci înseamnă că suntem infirmi.

Citeşte şi
Ion Caramitru (76 de ani), directorul Teatrului Național și unul dintre cei care au participat
O mamă îi scrie fiului ei, erou-martir al Revoluţiei din decembrie 1989. Scrisoarea este impresionantă
Filosoful şi gânditorul Gabriel Liiceanu i-a îndemnat pe români, într-un editorial, să facă revoluţie. Exemplul
Noi proteste au loc în cel puţin trei oraşe din ţară, contra coaliţiei PSD, care
O adevărată revoluţie în curs împotriva lui Liviu Dragnea se produce în Partidul Social Democrat.
Lucrurile nu se mai pot opri aici, acum, în România. Ceea ce s-a petrecut este
Protestele continuă astăzi şi se anunţă atingerea de noi cifre record în istoria României. În
Iohannistul. Iohannizarea României. România condusă de saşi. Nemţi conducând România. Disciplină teutonă. Exactitate. Lucru bine
Revoluţie am avut în 1989, şi totuşi nu ştim nici acum cine sunt cei vinovaţi
16 noiembrie 2014, spre seară: Revoluţia de Catifea a românilor a început sau, mai bine
Share