Monica Gubernat, şefa CNA, mandat încheiat, rapoarte de activitate respinse

Share

Monica Gubernat a plecat din fruntea CNA. Gata, la CNA s-a făcut curăţenie, de acum aşteptăm sancţiuni pentr4u cele tembelviziuni.

Plenul Parlamentului a respins raportul de activitate al Consiliului Național al Audiovizualului, pe anul 2020.

„Automat, președintele CNA își încheie mandatul”, a precizat după vot președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Comisiile de cultură reunite ale Senatului și Camerei Deputaților au propus anterior respingerea acestui raport, iar Comisiile pentru buget au avizat negativ contul de execuție bugetară al CNA, pe anul 2020.

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, Iulian Bulai, a precizat că respingerea raportului de activitate al CNA, de către plenul Parlamentului, duce la eliberarea din funcție a președintelui instituției, Monica Gubernat.

„Urmează, în următoarele zile, să primim propuneri din partea CNA pentru un nou președinte, care va fi validat în Comisiile de cultură și confirmat în plen”, a precizat Iulian Bulai.

”Parlamentul a respins astăzi raportul de activitate al CNA pe anul 2020, ceea ce echivalează cu demiterea din funcție a actualului președinte al Consiliului. Urmează ca Parlamentul să numească un nou președinte pentru restul de mandat, fapt care, alături de numirile de noi membri, efectuate la sfârșitul lunii aprilie, reprezintă pași decisivi spre readucerea profesionalismului și corectitudinii în activitatea acestui arbitru al audiovizualului românesc.

Suntem optimiști că noua conducere a CNA va veghea ca decenţa, informarea corectă și respectarea legii să devină norme în peisajul radioului și televiziunii din România”, a transmis USR PLUS.

Reprezentanții formațiunii au apreciat că ”CNA își va recăpăta imparțialitatea, pierdută din nefericire în anii de guvernare PSD, și că nu va mai permite ca românii să cadă victime derapajelor jurnalistice și manipulărilor orchestrate la comandă politică”.

”USR PLUS a spus răspicat, încă din primele zile de guvernare, că susține reforma CNA, astfel încât să avem o instituție eficientă și relevantă pentru sănătatea spațiului public. Digitalizarea instituției este o altă etapă a procesului de reformare, la fel de necesară ca transpunerea directivei UE privind serviciile audiovizuale, transpunere care va limita cât mai mult, prin legislație, ingerințele politice la CNA”, a mai transmis formațiunea.

Share