home POLITICA Miting anticorupţie, precedat de marş de comemorare a Regelui

Miting anticorupţie, precedat de marş de comemorare a Regelui

Share

Un marş de comemorare a Regelui Mihai, urmat de un miting anticorupţie, va avea loc la Piaţa Victoriei. Manifestaţiile sunt anunţate duminică în Bucureşti; dar şi în ţară şi în Diaspora.

UPDATE 20.41: Realitatea TV Jandarmi cu căşti şi bastoane sunt pregătiţi să intervină. Comentariul Starea Presei – aceasta este o încercare a PSD de a micşora numărul manifestanţilor de săptămâna viitoare, decisivă pentru mutilarea Legilor Justiţiei.

UPDATE 20.05: 10.000 de oameni – este cea mai recentă estimare a numărului de manifestanţi din faţa Guvernului, în total 15.000 în toată ţara, informează Digi24.

UPDATE 19.51: Digi24 8.000 de manifestanţi, la acest moment, la Piaţa Victoriei. În total, în prezent în toată ţara protestează 13.000 de manifestanţi.

UPDATE 19.45: Realitatea TV În acest moment, la Piaţa Victoriei traficul este închis. Ultima arteră deschisă, Bd. Lascăr Catargiu, a fost închisă complet.

UPDATE 19.27: Digi24 6.000 de manifestanţi sunt acum la Piaţa Victoriei.

UPDATE 19.01: Digi24 Numărul manifestanţilor de la Bucureşti a ajuns la 5.000 de oameni. La Cuj, mitingul s-a transformat în marş. Există un protest şi la Iaşi.

UPDATE 18.57:

UPDATE 18.55: Raluca Prună pentru Digi24 “De fiecare dată când au fost proteste și am fost în țară, am fost în Piață, ca cetățean român. Intenționez, ca toată lumea de aici, să îmi folosesc în continuare vocea. Sunt cetățean, am drept de vot și mă interesează cum sunt reprezentată și în ce țară trăiesc.”

Liderii Opoziţiei sunt în stradă

UPDATE 18.50: Digi24 În Bucureşti, liderii Opoziţiei sunt în stradă: Ludovic Orban (PNL), Raluca Turcan (PNL) Dan Barna (USR), Dacian Cioloş (Platforma 100).

UPDATE 18.49: Realitatea TV 4.000 de protestatari sunt acum la Piaţa Victoriei. Digi24 dă 3.500 de protestatari. De asemenea, informează că la Cluj, Bacău, Braşov, Sibiu, Târgu Murel, Oradea şi Galaţi sunt proteste semnificative..

Tăriceanu ia în băşcălie ceea ce ar fi “ţipuriturile” protestatarilor

Manifestanţii din Bucureşti ar urma să se adune în Piaţa Victoriei în jurul orei 18.00. Drapelele vor fi marcate cu doliu. Apoi, manifestanţii vor să plece într-un marş comemorativ până la Piaţa Regelui. Aici vor depune coroane şi vor aprinde candele.

Miting anticorupţie şi comemorare a Regelui şi la Piteşti

Evenimente de comemorare vor avea loc şi în Piteşti şi Oradea (Parcul 1 Decembrie). În Piteşti, oamenii se vor întâlni de la ora 15.00, în faţa Primăriei. Ei vor pleca în marş spre Piaţa Vasile Milea, unde vor ţine un moment de reculegere şi vor aprinde lumânări.

Marşul de comemorare din Capitală va fi urmat de un protest faţă de actuala guvernare, în Piaţa Victoriei.

Miting anticorupţie. “Dictatura hoţiei”

Este începutul dictaturii hoţiei în România şi e doar o chestiune de timp până când se vor decide dosare penale la partid. Ca pe vremea Rodicăi Stănoiu şi a lui Adrian Năstase, furtul din banii noştri va redeveni normă acceptată şi nepedepsită a comportamentului politic.

Hărţuirea magistraţilor independenţi va fi un fapt cotidian. Noi toţi vom continua să sărăcim şi să trăim într-o ţară fără spitale. Fără şcoli sau autostrăzi, în care fiecare dintre noi este bătaia de joc a unor autorităţi publice abuzive, incompetente şi corupte. (…)

Haideţi să ne apărăm dreptul la libertate şi demnitate, drept atât de greu câştigat. Maşina de vot PSD, ALDE, UDMR continuă să ne macine libertatea, pe care noi avem datoria să o apărăm pentru noi şi pentru copiii noştri.

, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului, conform News.ro.

Miting anticorupţie. Proteste în toată ţara

Manifestaţii antiguvernamentale sunt anunţate şi la Alba Iulia (în faţa prefecturii), Arad (la primărie). Bacău (în Piaţa Tricolorului), Baia Mare (în Piaţa Revoluţiei), Bistriţa (în faţa prefecturii), Braşov (în faţa prefecturii).

Brăila (la primărie), Constanţa (în faţa prefecturii), Craiova (în Piaţa Mihai Viteazu), Cluj (la Monumentul Memorandiştilor). Galaţi (prefectură), Iaşi (în Piaţa Unirii), Petroşani (la Casa de Cultură), Ploieşti, Oradea (în Parcul Titan).

Râmnicu Vâlcea, Satu Mare (Palatul Justiţiei), Suceava (prefectură), Târgu Mureş (prefectură) şi Timişoara (în Piaţa Operei).

Miting anticorupţie. Proteste şi în Diaspora

De asemenea, şi românii din diaspora şi-au anunţat susţinerea pentru cei de la Bucureşti şi din ţară. Ei vor organiza manifestaţii asemănătoare în Fribourg, Elveţia (Piaţa Georges-Python), Londra (în faţa ambasadei române), Milano (Consulat) şi Paris (Place de la Republique).

Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor a fost adoptată miercuri pe articole într-o şedinţă maraton care a durat peste 12 ore. Votul final a fost însă amânat, pentru că PSD – ALDE – UDMR nu au reuşit să strângă suficienţi deputaţi pentru a adopta actul normativ.

Singura modificare adoptată de plen faţă de varianta comisiei a fost obligativitatea statului de a se îndrepta împotriva magistratului care a săvârşit o eroare din rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

Citeşte şi
Regele Mihai se întoarce în mormânt. Guvernul, ultima sfidare

Regele Mihai se întoarce-n mormânt. Guvernul PSD-ALDE continuă să sfideze tot ce au mai de Read more

Prinţul Nicolae a fost prezent la concertul în memoria MS Regele Mihai I

Prinţul Nicolae a revenit în România, împreună cu logodnica lui, Alina Maria Binder. El a Read more

Casa Regală. Bucurie, zâmbete. Sărbătorile Crăciunului, aproape GALERIE FOTO

Sărbătorile Crăciunului sunt aproape şi la Casa Regală. Funcţionarii instituţiei sunt primiţi în faţa Bradului. Read more

Majestate, pune-Ţi mâna deasupra României! GALERIE FOTO

Majestate, acum ne priveşti din istorie, alături de ceilalţi înţelepţi ai neamului românesc. Te-ai născut Read more

Prinţul Nicolae, acum, mesaj către români: “Nu mă las bătut!”

Un nou mesaj către români a fost transmis de prinţul Nicolae acum, în aceeaşi manieră Read more

Regele Mihai a ajuns acum în Bucureşti, cortegiu funerar

Cortegiul funerar care îl aduce pe Regele Mihai I al României a ajuns la Bucureşti, Read more

Prinţul Nicolae, mesaj cutremurător despre Regele Mihai I

Prinţul Nicolae a postat recent pe Facebook un mesaj cutremurător despre Majestatea Sa Regele Mihai Read more

Mişcarea pentru Regat cere alt protocol la înmormântarea Regelui

Mişcarea pentru Regat şi Coroană cere Protocolului Regal modificarea unor detalii din timpul ceremoniilor în Read more

Sicriul Regelui Mihai I, urcat pe afet de tun până la Curtea de Argeş

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi transportat de la București la Read more

Regele Mihai I al României. Demonizarea comunistă

„Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie”, afirma Maiestatea Read more

Share