home POLITICA Miron Ignat în presa rusă: “Românii se spală în troacă!”

Miron Ignat în presa rusă: “Românii se spală în troacă!”

Share

Deputatul Miron Ignat a declarat pentru presa rusă că românii se spală în troacă. Această declaraţie datează din primăvara târzie a acestui an. Ea trebuie însă din când în când reamintită.

Atac asimetric al Rusiei putiniste asupra statului român

ÎIgnat vorbeşte astfel într-un interviu acordat agenţiei ruse de presă TASS. Deputatul, ales din partea comunităţii ruşilor lipoveni din România, susţine că poporul român are o igienă precară.

De asemenea, că lipovenii ar fi fost persecutaţi de români de-a lungul istoriei. Inclusiv la ultimul recensământ. Ignat doreşte ca România să-şi întărească relaţiile cu Rusia, în ciuda sancţiunilor internaţionale impuse Moscovei.

Aiureli marca Miron Ignat: Lipovenii sunt discriminaţi

Deputatul Miron Ignat, a acordat săptămâna trecută un interviu amplu agenţiei de presă ruse TASS. Acesta – despre situaţia minorităţii pe care o reprezintă la nivel politic. Deputatul nu s-a sfiit să facă remarci dure cu privire la igiena poporului român, comparativ cu cea a lipovenilor.

De asemenea, la relaţia minorităţii lipovene cu autorităţile române. El a acizat România de discriminare în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar şi în prezent. El a îndemnat la o cooperare cu Moscova.

Miron Ignat: Lipovenii, erau consideraţi spioni sovietici

Când eram mic, în satul meu erau doar 5-6 familii de români – poliţistul, directorul şcolii şi încă câţiva. În sat, nu se vorbea limba română, numai dacă era nevoie să vorbim ceva cu poliţistul. Părinţii mi-au spus că, pe timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, lipovenii erau trataţi rău şi consideraţi spioni sovietici.

, a declarat pentru TASS Miron Ignat. Apoi a povestit, ca-ntr-un film sovietic din anii 50:

După două săptămâni de la 22 iunie 1941, când Germania şi România au atacat URSS, locuitorii satelor de la frontieră au fugit în interiorul ţării şi au putut reveni abia după jumătate de an. Satul meu era înconjurat de jandarmi, apoi cordonul (n.r.- de jandarmi) l-au înlăturat, dar aceştia au rămas în sat.

Miron Ignat: Guvernul subestimează intenţionat numărul lipovenilor

Conform datelor noastre, sunt circa 107-110 mii de lipoveni în România. Dar datele oficiale susţin că sunt doar 37 de mii. De ce? Pentru că Guvernul subestimează intenţionat numărul minorităţilor naţionale.

Mulţi lipoveni mi s-au plâns că în timpul recensământului au fost convinşi să se declare români. L-am contactat pe prefect, iar acesta şi-a cerut scuze, dar cam atât.

, a spus Miron Ignat. Realitatea este că Rusia putinistă încearcă să infiltreze grupurile etnice din statele-ţintă. Lipovenii sunt printre acestea. La o eventuală agresiune, zona de est a României va fi vizată pentru formarea unui buzunar de control şi şantaj al României. Precum Transnistria, Oseţia sau Abhazia.

Citeşte şi
Cristian David a fost reţinut pentru luare de mită

Cristian David, fost ministru de Interne, a fost reţinut de procurorii DNA în dosarul în Read more

Primar PSD: „În România au mai rămas doar bătrânii, beţivii şi puturoşii”

Un primar PSD a jignit românii, făcându-i pe toţi (cei rămaşi în ţară) beţivi şi Read more

Declaraţii de avere pentru toţi românii impuse din anul 2018?

De la 1 ianuarie 2018, salariaţii români ar urma să depună anual declaraţii de avere. Read more

Platforma Unionistă cere preşedintelui măsuri urgente

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 solicită Guvernului României să întreprindă o serie de măsuri urgente pentru Read more

Situaţia. Totuşi: de ce pleacă românii din România?

Nu voi da acum vreun verdict, dar ţin să menţionez că situaţia este şi cu Read more

Ioan Rus: Soţiile românilor din construcţii, din străinătate, sunt curve şi copiii golani

Ministerul Transporturilor, Ioan Rus, a jignit îngrozitor românii din diaspora, spunând că, de banii pe Read more

Revista presei. Ponta ameninta Evenimentul zilei

~sechestru pe gunoiul Cosa Nostra~Steaua sub teroarea Becali~frauda, sport national in Grecia~personajele din sceneta franceza Read more

Ce se ascunde in spatele eliminării Istoriei Românilor

Moscova a reuşit să-i convingă pe americani că nu armatele ruse la Nistru sunt problema Read more

Revista presei. CURS: Boc conduce in sondaje

~alegeri in PDL~Eurovision. O poveste veche~Elena Turcu se intoarce in magistratura~romanii prigoniti in Banatul Sarbesc Read more

Arheologii scot la lumină cea mai veche biserică din Alba Iulia, una bizantină, de secol X

Zilele trecute, o echipă de arheologi, condusă de d-na Daniela Marcu Istrate, a făcut o Read more

Share