home POLITICA Miron Ignat în presa rusă: “Românii se spală în troacă!”

Miron Ignat în presa rusă: “Românii se spală în troacă!”

Share

Deputatul Miron Ignat a declarat pentru presa rusă că românii se spală în troacă. Această declaraţie datează din primăvara târzie a acestui an. Ea trebuie însă din când în când reamintită.

Atac asimetric al Rusiei putiniste asupra statului român

ÎIgnat vorbeşte astfel într-un interviu acordat agenţiei ruse de presă TASS. Deputatul, ales din partea comunităţii ruşilor lipoveni din România, susţine că poporul român are o igienă precară.

De asemenea, că lipovenii ar fi fost persecutaţi de români de-a lungul istoriei. Inclusiv la ultimul recensământ. Ignat doreşte ca România să-şi întărească relaţiile cu Rusia, în ciuda sancţiunilor internaţionale impuse Moscovei.

Aiureli marca Miron Ignat: Lipovenii sunt discriminaţi

Deputatul Miron Ignat, a acordat săptămâna trecută un interviu amplu agenţiei de presă ruse TASS. Acesta – despre situaţia minorităţii pe care o reprezintă la nivel politic. Deputatul nu s-a sfiit să facă remarci dure cu privire la igiena poporului român, comparativ cu cea a lipovenilor.

De asemenea, la relaţia minorităţii lipovene cu autorităţile române. El a acizat România de discriminare în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar şi în prezent. El a îndemnat la o cooperare cu Moscova.

Miron Ignat: Lipovenii, erau consideraţi spioni sovietici

Când eram mic, în satul meu erau doar 5-6 familii de români – poliţistul, directorul şcolii şi încă câţiva. În sat, nu se vorbea limba română, numai dacă era nevoie să vorbim ceva cu poliţistul. Părinţii mi-au spus că, pe timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, lipovenii erau trataţi rău şi consideraţi spioni sovietici.

, a declarat pentru TASS Miron Ignat. Apoi a povestit, ca-ntr-un film sovietic din anii 50:

După două săptămâni de la 22 iunie 1941, când Germania şi România au atacat URSS, locuitorii satelor de la frontieră au fugit în interiorul ţării şi au putut reveni abia după jumătate de an. Satul meu era înconjurat de jandarmi, apoi cordonul (n.r.- de jandarmi) l-au înlăturat, dar aceştia au rămas în sat.

Miron Ignat: Guvernul subestimează intenţionat numărul lipovenilor

Conform datelor noastre, sunt circa 107-110 mii de lipoveni în România. Dar datele oficiale susţin că sunt doar 37 de mii. De ce? Pentru că Guvernul subestimează intenţionat numărul minorităţilor naţionale.

Mulţi lipoveni mi s-au plâns că în timpul recensământului au fost convinşi să se declare români. L-am contactat pe prefect, iar acesta şi-a cerut scuze, dar cam atât.

, a spus Miron Ignat. Realitatea este că Rusia putinistă încearcă să infiltreze grupurile etnice din statele-ţintă. Lipovenii sunt printre acestea. La o eventuală agresiune, zona de est a României va fi vizată pentru formarea unui buzunar de control şi şantaj al României. Precum Transnistria, Oseţia sau Abhazia.

Share