home SPORT Mircea Sandu, urmărit penal de DIICOT pentru spălare de bani

Mircea Sandu, urmărit penal de DIICOT pentru spălare de bani

Share

Procurorii DIICOT îl urmăresc penal pe Mircea Sandu pentru delapidare. Există suspiciunea rezonabilă că în 2009 – 2010 fostul preşedinte FRF a constituit un grup infracţional.

Mircea Sandu şi Mitică Dragomir ar putea lua condamnări grele

Aceasta alături de suspecţii Petculescu Bogdan, Tetelman Ziv- Asher şi Tetelman Puiu,. Scopul a fost însuşirea din patrimoniul FRF a 740.000 de euro.

Comunicatul DIICOT: Mircea Sandu, circuit fictiv de contracte de antrepriză

“Procurorii DIICOT au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

Petculescu Bogdan, Sandu Mircea, Tetelman Ziv- Asher şi Tetelman Puiu.

Aceasta pentru constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani. Există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2009-2010, suspectul Sandu Mircea a iniţiat şi constituit, împreună cu suspecţii Petculescu Bogdan, Tetelman Ziv- Asher şi Tetelman Puiu, un grup infracţional organizat, care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul Federaţiei Române de Fotbal a sumei de 740.000 euro, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii Buftea, judeţul Ilfov.”

Mircea Sandu, bani indirect pentru fică-sa, Raluca, prin amantul acesteia

Comentariu Starea Presei: Ziv Tetelman este iubitul Ralucăi Sandu, fostă mare jucătoare de tenis de top WTA. Fiica lui tata. Pentru ea a deturnat banii tatăl, iubire de tată, săracul om.

“În vederea atingerii scopului infracţional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepiză şi subantrepiză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului infracţional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu Federaţia Română de Fotbal.

O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma “restituire împrumut asociat”, “dividende”, etc. La data de 24.05.2017 suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

“Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.”, arată DIICOT – structura centrală.”

Share