home CORUPTIE, POLITICA Mircea Marian şi Dan Tăpălagă cer preşedintelui să fie călare pe Guvern

Mircea Marian şi Dan Tăpălagă cer preşedintelui să fie călare pe Guvern

Share

Jurnaliştii Mircea Marian şi Dan Tăpălagă sunt convinşi că Liviu Dragnea şi PSD vor forţa adoptarea unei ordonanţe de amnistie şi graţiere. Ei îi cer preşedintelui Iohannis să meargă la toate şedinţele de Guvern din perioada următoare pentru a bloca o astfel de măsură.

Mircea Marian: Toată tabăra anti-PSD, acţiune comună dură

„Ordonanţele pe justiţie ar putea fi blocate doar dacă toată tabăra anti-PSD – de la Iohannis la toate partidele parlamentare şi ong-urile active pe zona de drepturi şi libertăţi – vor anunţa o acţiune comună, dură, fără precedent.

De la ameninţarea cu boicotarea Legislativului pe perioada deţinerii preşedinţiei UE la refuzul de a semna orice act care vine de la regimul Dragnea. Plus, Iohannis, călare peste Guvern şi stat în stradă, cot la cot cu lumea.

Moţiunea de cenzură e moartă din faşă, după părerea mea. E un gest formal din care Dragnea va ieşi uşor. Doar o ameninţare brutală, atipică şi foarte concretă îi poate – eventual – speria”, scrie Mircea Marian pe Facebook.

Dan Tăpălagă: Depinde de noi toţi

Jurnalistul Dan Tăpălagă are o opinie similară, solicitându-i şi el lui Iohannis să „meargă la fiecare şedinţă de guvern”.

„Depinde de noi toţi cum vom trata cinismul extrem al liderului PSD. După ce a încercat aproape doi ani să promoveze amnistia şi graţierea pe furiş, Dragnea a decis în sfârşit să sfideze o ţară întreagă, anunţând-o prin gura partidului că da, asta vrea, să scape toţi.

N-a spus-o direct, desigur, ci i-a pus pe alţii, ca Marian Oprisan, să justifice nevoia amnistiei şi graţierii cu eternele justificări: protocoale, abuzuri, condamnaţi nevinovaţi etc.

Datoria lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis are de acum datoria să meargă la fiecare şedinţă de guvern, exact aşa cum i-au cerut cei de la USR, şi măcar să oblige guvernul să justifice unde ar fi urgenţa legiferării în penal prin ordonanţă. De ce arde?

De ce nu mai suportă partidul aflat la guvernare mecanismele democratice, adică legiferare prin Parlament, contestare la CCR şi tot ce presupune un mecanism sănătos de verificare şi control?

Dacă vom sta rugându-ne în pumni ca premierul Dancila să reziste presiunilor infernale la care va fi supusă în mod previzibil în următoarele două săptămâni, va fi prea puţin. Dacă vom spera ca în MOF o să apară un OUG doar cu modificările anunţate luni seară, iarăşi va fi mult prea riscant şi periculos.

Dan Tăpălagă: Dacă nimeni nu face nimic…

Dacă nimeni nu va face nimic aşteptând, ca de obicei, să pice Guvernul Dancila în Parlament (slabe speranţe), să ne salveze americanii sau UE, să facă alţii ceva pentru noi, atunci nu avem voie să ne plângem când ni se va spune că am devenit, oficial, o naţie de hoţi”, a scris Tăpălagă pe g4media.ro.

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunţat luni, la Digi24, că CEX al PSD va stabili la următoarea şedinţă poziţia partidului faţă de ordonanţă de amnistie şi graţiere. Următorul CEX va avea loc duminică, 16 decembrie.

Tudorache a declarat, la Digi24, că la finalul şedinţei CEX de astăzi a propus că partidul să adopte o poziţie clară privind ordonanţa de amnistie şi graţiere, „pentru a şti ce facem, susţinem sau nu”. El a afirmat că liderii PSD au decis că o astfel de hotărâre să fie luată la următoarea şedinţă a CEX, care va avea loc duminică.

Share