home EVENIMENT Mircea Beuran spune că a intrat în sală după incidentul tragic

Mircea Beuran spune că a intrat în sală după incidentul tragic

Share

Medicul Mircea Beuran a reiterat duminică, la Digi24 că nu se afla în sala de operație atunci când o pacientă a luat foc, la Spitalul Floreasca, din cauza unei manevre chirurgicale greșite.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Pacienta era „un caz oncologic foarte critic”, iar nimeni nu a vrut să-și asume niciun risc în privința ei, spune medicul chirurg.

Acesta amintește de factorul uman ce a jucat un rol important în decizia lui de a intra să o opereze pe femeie. Mircea Beuran a menționat, de asemenea, că „nimeni nu a vrut să mușamalizeze” cele întâmplate.

Întrebat de ce apare doar semnătura lui pe protocolul operator, medicul Mircea Beuran a explicat că, deși au mai fost doi chirurgi la intervenție, regula este ca cel cu gradul cel mai înalt să pună parafa.

„Eu am intrat în programul operator după ce trecuse evenimentul cu arsul și pacienta fusese mutată dintr-o sală în altă sală. Echipa am găsit-o șocată, speriată de evenimentul respectiv. Am continuat operația și am finalizat-o. (…) Am parafat protocolul operator. Au existat încă 2 chirurgi. Aceștia au fost acolo. Regula este ca cel cu gradul cel mai mare – operând și finalizând operația am pus această parafă. Lipsa de parafă nu înseamnă că nu sunt trecuți, ei (cei doi chirurgi, n.r.) sunt trecuți”, spune medicul Mircea Beuran.

„S-a început intervenția chirurgicală, nu era o problemă să fiu neapărat acolo. Era o bolnavă pe care eu am operat-o în urmă cu o săptămână. Un caz foarte critic, un caz oncologic, pentru care nu a vrut nimeni să-și asume niciun risc. La rugămintea unor colegi am intrat și am operat. A făcut o complicație severă, o hemoragie. Atâta timp cât m-am deplasat eu trecuse evenimentul (cu arsul, n.r.). Se poate verifica foarte bine venirea mea în spital, pentru că sunt camere și la intrarea în spital, există protocoale de terapie intensivă. Plus că imediat după terminarea intervenției am luat legătura cu coordonatorul blocului operator, cu familia. Nu a căutat nimeni nici să mușamalizeze, nici să ascundă”, explică medicul.

„O echipă tehnică trebuie să facă o evaluare a aparatului, nu e un caz singular. Se cunoaște și în literatura de specialitate, sunt sesiuni în congrese la care discută”, adaugă Mircea Beuran.

Medicul a povestit că a mai avut un eveniment asemănător, în urmă cu mulți ani. „În afară de un singur eveniment care a fost o arsură de placă, nu am avut. E o altfel de arsură, nu e o arsură prin foc. Am raportat, bineînțeles. E un lucru vechi, de ani de zile”.

Mircea Beuran a declarat, de asemenea, că aparatul folosit în timpul operației era unul nou. „Aparatul are o lună de zile de folosință. E cel mai nou aparat. Dacă există o echipă tehnică, va verifica și va vedea”.

„Faptul că am intrat la un bolnav atâta de sever, la care nimeni nu a vrut să intre, eu cred că factorul uman e important, mai ales că e vorba de un eveniment care se putea întâmpla oricând, oriunde pe lumea asta”, spune medicul Mircea Beuran.

Citeşte şi
Daniel Chiţoiu a fost externat pe furiş din Spitalul Floreasca

Daniel Chiţoiu a fost externat joi, in jurul orei pranzului, din Spitalul Floreasca, dupa doua Read more

Spitalul Floreasca a rămas fără acreditarea Autorităţii de Management

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a anunţat, luni, că a suspendat Read more

Cazul Chiţoiu. Procurorul cere date despre starea fostului ministru

Procurorul care anchetează Cazul Chiţoiu, în care a fost implicat fostul ministru de Finanțe Daniel Read more

Pacienta arsă în operaţie la Spitalul Floreasca a murit

Pacienta de 66 de ani care a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Read more

Revista presei. Lasul Vantu si-a pus rotula-n ghips

Sorin Ovidiu Vîntu s-a internat luni, la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, din Bucureşti, cu Read more

De teama procurorilor DNA, lui Vîntu i-a pocnit rotula dreaptă (Curentul)

O ştire apărută la TVR spulberă misterul cu privire la „accidentul casnic“ al lui SOV Read more

Revista presa(rilor)

"Trafic.ro s-a tâmpit", crede Tiberiu Lovin: Ma gandesc ca trafic.ro s-a tampit definitiv. De doua Read more

Mircea Beuran intra în operaţie cu ceas la mână, nedezinfectat

Mircea Beuran îşi făcuse un obicei din a parafa documentele medicale ale pacienţilor, ca şi Read more

Mircea Beuran, plagiator, a fost propus membru în CNADTCU

"Mircea Beuran intră în conducerea CNATDCU și preia președinția comisiei de specialitate", anunţa HotNews pe Read more

Insula Belina trece în administrarea statului român, anunţă Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că Apele Române va prelua Read more

Share