home CORUPTIE, POLITICA Mircea Beuran intra în operaţie cu ceas la mână, nedezinfectat

Mircea Beuran intra în operaţie cu ceas la mână, nedezinfectat

Share

Mircea Beuran îşi făcuse un obicei din a parafa documentele medicale ale pacienţilor, ca şi când ar fi efectuat el operaţiile, deşi nu se afla în sala de operaţie.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a adus în atenţia opiniei publice cazul femeii care a murit după ce a ars pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca, afirma că există o camarilă a unor medici protejaţi politic în spitale. ”Mii de medici au plecat din ţară din cauza beuranilor”, susţine Ungureanu.

Parlamentarul USR Emanuel Ungureanu a afirmat că a aflat despre moartea femeii de 66 de ani „de la o asistenta care este avertizor de integritate”.

Ungureanu a declarat că timp de şapte zile personalul medical cu pregătire medie – asistente şi brancardieri – din spital nu au spus nimic, iar aceştia au început să vorbească după ce „s-a auzit” în spital că ar urma că asistenţii să fie învinovăţiţi pentru incidentul care a dus la deces.

Acesta spune că nu a întrebat dacă au fost şi alte cazuri de pacienţi arşi, dar că a aflat despre „un caz din lună martie” în care un pacient ar fi fost ars într-o situaţie similară.

„Am aflat la câteva câteva zile după despre un alt caz. Dumneavoastră aţi spus despre un caz din luna august, eu ştiu de un caz din lună martie. Într-un stat civilizat, când apare un incident – că nimeni nu vrea să ardă pe cineva – spitalul, managerul şeful de secţie explica incidentul, îşi cer scuze, se declanşează un proces”, a afirmat Emanuel Ungureanu marţi seara, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Ungureanu acuza că medicul Mircea Beuran ar fi intrat în sala de operaţie fără a se dezinfecta conform protocolului şi susţine că există o „camarilă” a unor medici care ar fi protejaţi politic.

„Sunt imagini şi vă rog să le cereţi autorităţilor care arată că profesorul Beuran a intrat după incident, nedezinfectandu-se”, susţine Ungureanu.

El spune că a văzut imagini care ar atesta că medicul Mircea Beuran intra în sala de operaţii cu ceasul la mână, îmbrăcat cu echipamentul de secţie, fără halat pentru sala de operaţii şi intră în sala de operaţii fără a se dezinfecta şi că aceste imagini ar fi fost ridicate de către anchetatori.

„Atât de mare era puterea politică în spital a lui Beuran încât nimeni nu a îndrăznit să ia nicio declaraţie la niciun medic din sala”, a mai spus Emanuel Ungureanu, citat de news.ro.

Parlamentarul susţine că medicul rezident care ar fi responsabil ar fi făcut toate manevrele preoperatorii fără a fi asistat de vreunul dintre medicii de gardă.

„Când vine medicul primar, el nici nu vede ce a preparat medicul rezident. El intră neştiind că dedesubt musteşte substanţa inflamabilă. (…) Pacienta a luat foc, iar ei văd fumul şi după ce văd fum văd vâlvătaia şi după aia începe o scenă pe care nu pot să o descriu”, a mai spus Ungureanu.

El a reafirmat faptul că Mircea Beuran „că practica, nu intra în sala” dar parafează documente medicale ale pacienţilor operaţi.

„El, că practica, nu intra în sală, parafează actele operatorii, protocolul şi foaia de observaţie şi acest caz nu este singular. O să vedeţi după anchetă procurorilor în câte alte situaţii el a parafat că este în sală şi nu a fost. El este prototipul Dumnezeului medical, al profesorului zeitate care şi-a construit o camarilă. (…) Mai mulţi profesori care se caţără în structuri de putere în zona medicală protejaţi de politicieni”, a afirmat Emanuel Ungureanu.

El a mai spus că „domnul profesor parafează tot pentru plicul de după” şi susţine că există o practică în spitale, conform căreia unele operaţii sunt efectuate de rezidenţi.

„Plicul de după a fost cel care a creat ierarhii în structurile interne din spitale. Mii de medici au plecat din ţară din cauza Beuranilor, pentru că nu au avut nicio şansă să intre în sală (de operaţii – n.r.) şi în sala au intrat de multe ori lichele care au ştiut să tacă şi să acopere porcăriile”, a mai afirmat parlamentarul USR.

Citeşte şi
Noi probe contra medicului Mircea Beuran, acuzaţii extinse

Procurorii DNA au decis să extindă acuzaţiile la adresa medicului Mircea Beuran şi cu infracțiunea Read more

Mircea Beuran uitase câţi bani i-a dat denunţătoarea Carmen Haiducu

În dosarul în care medicul Mircea Beuran este inculpat pentru că a primit o mită Read more

Cum a fost activistul civic Mălin Bot în direct, la Antena 3

Antena 3 a transmis involuntar mai multe întrebări pe care Mălin Bot i le adresa Read more

Mircea Beuran recunoaşte că a luat şpagă. DNA l-a înregistrat

Mircea Beuran a fost înregistrat atât de denunțătoare, cât și de procurori în dosarul instrumentat Read more

Mircea Beuran face arest la domiciliu într-un viloi pe cinste

Mircea Beuran locuieşte într-o uriaşă vilă din Bucureşti, astfel încât arestul la domiciliu pe care Read more

Mircea Beuran a primit arest la domiciliu, procurorii pot contesta

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis plasarea medicului Mircea Beuran în arest la domiciliu. Procurorii DNA Read more

Mircea Beuran a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore

Medicul Mircea Beuran a fost reținut de procurorii anticorupție, pentru că a primit mită 10.000 Read more

Mircea Beuran, plagiator, a fost propus membru în CNADTCU

"Mircea Beuran intră în conducerea CNATDCU și preia președinția comisiei de specialitate", anunţa HotNews pe Read more

Mircea Beuran spune că a intrat în sală după incidentul tragic

Medicul Mircea Beuran a reiterat duminică, la Digi24 că nu se afla în sala de Read more

Titus Corlăţean umblă ostentativ prin Senat, cu masca la bărbie

Senatorul PSD Titus Corlăţean a refuzat să îşi ţină masca pe fată în timpul unui Read more

Share