home ECONOMIE, EVENIMENT Ministerul Finanţelor: Nu sunt bani pentru salariile bugetarilor pe T4

Ministerul Finanţelor: Nu sunt bani pentru salariile bugetarilor pe T4

Share

Ministerul Finanţelor arată, într-un document trimis mai multor instituții bugetare, că, în privința cheltuielilor de personal, ”a aprobat repartizarea pe trimestre conform propunerilor transmise, chiar dacă, prin modul de repartizare a acestora, sumele propuse pentru trimestrul IV nu acoperă plata integrală a salariilor”.

Ministerul Finanţelor, condus de Eugen Teodorovici, arată în documentul citat că a cerut instituțiilor bugetare ”să comunice măsurile ce urmează a fi dispuse, astfel încât să se încadreze în cheltuielile de personal aprobate prin buget”, dar adaugă că ”în răspunsurile transmise până la această dată marea majoritate a ordonatorilor principali de credite au precizat că nu au identificat măsuri de reducere a cheltuielilor de personal”.

De remarcat că în documentul consultat de G4Media.ro Ministerul Finanțelor arată că instituțiile au transmis că ”vor solicita fonduri suplimentare cu ocazia rectificării bugetare”, dat fiind că nu au găsit soluții pentru reducerea cheltuielilor.

În aceeași adresă, Ministerul Finanțelor scrie că ”nu poate fi de acord cu majorarea cheltuielilor de personal cu ocazia rectificărilor bugetare” deoarece o asemenea creștere a fondului de salarii pentru bugetari ar duce la reducerea cheltuielilor de investiții.

În finalul documentului, instituția condusă de Eugen Teodorovici le cere instituțiilor să ”dispună măsurile pe care le considerați necesare pentru încadrarea în prevederile trimestriale aprobate”.

Adresa Ministerului Finanțelor vine pe fondul creșterii semnificative a cheltuielilor cu salariile bugetarilor în 2019 din cauza legii salarizării unitare (care prevede creșteri în trepte până în 2021), dar și a majorării salariului minim, indicator în funcție de care sunt stabilite alte salarii și indemnizații.

Citeşte şi
Unul din lucrurile pe care încearcă să-l facă USL e să cumpere timp, obtinand bani
Preşedintele Traian Băsescu ar fi tăiat pensiile cu 10 procente, în loc să mărească TVA
Presedintele Traian Basescu a anuntat ca pensiile si ajutorul de somaj scad cu 15%, iar
Nu mai este nimeni în stare să atace Guvernul. Păi, dacă eram eu în stradă
Emil Constantinescu declara pentru Adevarul ca, in viziunea sa, Ion Iliescu crede in propriile sale
Jurnalul National il citeaza pe seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, spunand ca a cerut Guvernului sa
Economiştii Ministerului Finanţelor (vad ca de la o vreme nu se mai vorbeste despre Ministerul
Constractele part-time devin un soi de obiect de vânătoare fiscală pentru inspectorii ANAF. În loc
După ce a fost pasată, neconsolată de Guvern, la Parlament, salarizarea bugetarilor e îmbălsămată bine
"Doamne, înainte să fiu ministru nici nu mi-am imaginat cât de
Share