home EVENIMENT Minister cu plângere penală făcută de DNA. Aşa ceva e fără precedent

Minister cu plângere penală făcută de DNA. Aşa ceva e fără precedent

Share

DNA a făcut unui minister plângere penală la Parchetul General. Direcția Națională Anticorupție a transmis o sesizare procurorului general. Acesta e rugat să aprecieze dacă se impune sesizarea din oficiu.

DNA a ridicat documente de la sediul Guvernului

Ar fi vorba despre infracţiunea de compromitere a intereselor Justiție. Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul a făcut publice informaţii din ancheta DNA pentru care a făcut aseară o descindere în Palatul Victoria.

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul în Cabinetul Tudose este Viorel Ilie (foto), fost primar al Moineştiului.

Minister din Cabinetul Tudose nu respectă legile ţării şi are o atitudine ostilă faţă de DNA

În conținutul unui comunicat dat publicității la data de 1 august 2017, Ministerul pentru Relația cu Parlamentul a inserat date nepublice din cadrul unei anchete penale, de natură să afecteze buna desfășurare a acesteia.

, a informat DNA.

În comunicatul transmis de Ministerul pentru Relația cu Parlamentul sunt furnizate date despre obiectul percheziției. Se fac referiri la calitatea persoanelor audiate și la natura probelor.

Un minister devoalează datele dintr-o anchetă a DNA

Datele din anchetă au fost devoalate de instituția guvernamentală. Anterior, DNA a emis un comunicat. Din acesta rezulta că stadiul în care se află în prezent ancheta impune limite stricte de comunicare publică

Precizăm că regimul informațiilor referitoare la acte procedurale efectuate de organele de urmărire penală, respectiv percheziții, audieri de persoane, etc., este strict reglementat. Informații de acest tip nu pot face obiectul comunicării publice decât în anumite împrejurări. Strict determinate de stadiul anchetei și stabilite numai de organul de urmărire penală.

, se mai arată în comunicat.

Share