home ECONOMIE Mihai Tudose recunoaşte deficitul bugetar dat de Eurostat

Mihai Tudose recunoaşte deficitul bugetar dat de Eurostat

Share

Premierul Mihai Tudose a recunoscut că deficitul bugetar pe trimiestrul al II-lea este cel dat de Eurostat. “Da, pe trimestrul 2 deficitul este de 4,1%, dar noi nu vorbim de trimestre. Important e cum va fi la finalul anului”, a spus Tudose.

PSD trebuie să recunoască minciunile electorale de anul trecut

E important să atingem acel deficit sub 3%, să avem alocările bugetare pentru pensii, pentru salarii. Am pus bazele proiectele pentru anul viitor şi trebuie să ne asigurăm că ele vor funcţiona, la anul. Am stabilit că de la 1 ianuarie va intra legea salarizării.

, a spus prim-ministrul.

Promisiuni fără acoperire marca Mihai Tudose

Salariile vor fi majorate de la 1 ianuarie, iar punctul de pensie va creşte şi el, de la 1.000 de lei, la 1.100 de lei. Respectăm programul de guvernare literă cu literă şi cifră cu cifră. Da, pe trimestrul 2 deficitul este de 4,1%. Noi nu vorbim de trimestre. Important e cum va fi la finalul anului. Am reaşezat lucrurile. Ati văzut la rectificare că am aşezat lucrurile”, a spus Mihai Tudose, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Potrivit datelor publicate marţi de Eurostat, România a înregistrat un deficit bugetar de 4,1% din Produsul Intern Brut (PIB), cel mai mare din Uniunea Europeană (UE), după ce în primul trimestru a fost de 3,6% din PIB. După România, cele mai mari deficite bugetare, date ajustate sezonie, le-au înregistrat Marea Britanie (3,4%), Franţa (2,8%), Portugalia (1,6%), Slovacia (1,4%), Austria şi Polonia (cu câte 1,2%).

Mihai Tudose se agaţă de metodologia de calcul

Ministerul Finanţelor a susţinut, miercuri, că diferenţa dintre cifrele menţionate în comunicatul Eurostat şi datele publicate lunar pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), referitoare la deficitul bugetar, provine din metodologia de calcul.

”Diferenţa dintre soldurile menţionate în comunicatul Eurostat şi datele publicate lunar pe site-ul MFP provine atât din metodologia de calcul, sistemul european de conturi (SEC) utilizând metoda pe angajamente, cât şi din impactul generat conform metodologiei de calcul a deficitelor trimestriale ajustate sezonier”, se arată în comunicatul MFP.

Citeşte şi
Mai mulţi inculpaţi din Dosarul Bombonica şi-au reunoscut deja faptele penale. În pofida acestui fapt,
Premierul Mihai Tudose a refuzat să îl demită pe şeful Poliţiei Române, Mihai Despescu.Anterior, ministrul
După întrevederea cu premierul Mihai Tudose, ONG civice au anunţat că rezultatul nu este îmbucurător.
Premierul Mihai Tudose a răspuns pozitiv solicitării ONG civice de a se întâlni şi a
Este scandal mare în PSD şi nervii actanţii partidului sunt întinşi la maximum. În timp
Liviu Dragnea şi Mihai Tudose s-au dus cu încredere într-un fel de vizită de lucru
Este un fel de febră fiscală în aceste zile. Mai marii PSD - ALDE tot
Un sondaj IMAS arată că premierul Mihai Tudose este în prezent mai popular decât Liviu
Conflictul a explodat între Mihai Tudose şi Liviu Dragnea. Tudose spune că există o persoană
Jurnalistul şi scritorul Călin Hentea a scris pentru StareaPresei.ro o altă filipică. De data aceasta,
Share