home POLITICA Mihai Tudose, un plagiator, a fost propus de PSD prim-ministru

Mihai Tudose, un plagiator, a fost propus de PSD prim-ministru

Share

Cele mai mari şanse de a fi propus de PSD prim/ministru le are Mihai Tudose. Este actualul ministru interimar al Economiei. Şanse mari mai are Adrian Ţuţuianu.

UPDATE 16.40: Agerpres Dragnea: Dragnea: Dacă nominalizarea de premier apare astăzi, joi seara estimăm să avem Guvernul votat.

UPDATE 16.38: Agerpres Liviu Dragnea, după şedinţa CExN:

Noi nu avem numere pe tricou în partid — nr. 1, 2 — suntem în aceeași sală când ne întâlnim. (…) Au fost discuții foarte serioase, au fost suspiciuni alimentate — eu nu bănuiesc de rea credință pe nimeni, pe cei care au vorbit în spațiul public în aceste zile, dar asta a fost convingerea lor. Nu știu dacă ei bănuiesc că Mihai (Tudose — n.r.) are dublă comandă.

Dar, după întâmplarea cu dl Sorin Grindeanu, suspiciunea este mult mai mare și n-au avut încredere că Mihai Tudose va avea un comportament sută la sută pesedist în Guvern, atât în ceea ce privește relația cu partidul, cât și în ceea ce privește relația cu miniștrii.

Eu n-am văzut în toți anii vreo ezitare din partea lui Mihai Tudose în ce privește poziția lui de pesedist. Am primit și eu un mesaj de la cineva din presă și m-a întrebat: ai pistolul pus la tâmplă? Eu m-am cam săturat, de doi-trei ani de zile mi se tot spune că sunt șantajat.

Despre mine se știe tot, și ce am făcut și ce n-am făcut. De ce să-mi mai pună cineva pistolul la tâmplă? De ce să mai fiu șantajat? Pentru ce?

UPDATE 16.34: Agerpres Deputatul PSD Liviu Pleșoianu anunță că nu va vota un guvern PSD-ALDE condus de Mihai Tudose.

UPDATE 13.32: Agerpres Tudose a fost validat pentru premier de CExN PSD. “A fost deja agreată o propunere, a fost votată de toți membrii CExN-lui, cu patru abțineri, propunerea de prim-ministru este domnul Mihai Tudose”, a precizat Olguța Vasilescu. “Cinci dintre noi am refuzat această propunere, pentru mine cred că nu mai era niciun fel de surpriză, pentru că eu m-am pronunțat în spațiul public de trei zile că nu voi accepta această propunere”, a arătat Olguța Vasilescu.

Klaus Iohannis şi misiunea sa delicată şi foarte complicată

Acesta este actualul şef al Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI. Este tatăl a cărui fiică își manifesta pe Facebook scârba față de protestatarii Rezist. Pe lista scurtă este şi Mihai Fifor, preşedintele Comisiei de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009.

Toţi trei sunt oameni forte ai PSDragnea. Toţi trei, prin prezenţa pe lista scurtă, denotă dorinţa lui Liviu Dragnea de a-şi subordona complet Guvernul.

Mihai Tudose, plagiator

Mihai Tudose este un parlamentar cu state vechi. Se află la al cincilea mandat. Este vicepreședinte PSD și un apropiat al lui Liviu Dragnea. În anul 2015, Tudose a intrat atunci în atenția presei. A fost acuzat că a plagiat în teza de doctorat.

Aceasta a fost obținută la Academia Națională de Informații, sub îndrumarea lui Gabriel Oprea. La rândul său, acesta e acuzat de plagiat. Lui Oprea i s-a retras titlul de doctor.

Mihai Tudose era deputat PSD la data susţinerii tezei de doctorat şi preşedinte al Comisiei pentru Politică Economică, reformă şi privatizare din Parlament. El susținea anul trecut că a făcut cerere pentru renunțarea la titlul de doctor.

Mihai Tudose, recunoaştere implicită a plagiatului

Eu am făcut o cerere, în care spun că renunţ, că nu mai… Dar nu ştiu dacă s-a aprobat sau nu, dacă e de analizat sau nu. Mi se pare jenant să mă duc în faţa unei comisii care s-a antepronunţat. Pentru ce?

Nu am profitat de titlul ăsta, n-am avut sport de vechime, bani. N-am profesat în baza lui, nu am luat nici un examen în baza lui. Am făcut aceste studii pentru mine, efectiv pentru mine. Pentru nivelul meu de a înţelege ce se întâmplă în jur. Dacă chestia asta deranjează la oamenii politici, am înţeles. Pot trăi şi fără el.

Ciudat este că Tudose susţine că a plagiat ca să înţeleagăce se întâmplă în jur. Este evident ce pricepe din ce i se întâmplă.

Coliziune Mihai Tudose: “Nu” (am plagiat – n.n.)

Aţi plagiat, domnule ministru?

O, Doamne, nu (am plagiat n.red).

Păi, atunci de ce faci cerere să ţi se retragă titlul de doctor. Munca la un doctorat este stăruitoare, durează ani în şir. E teza vieţii unui om, frământărilor sale intelectuale. Inexplicabil.

Acuzaţia mea care a apărut de la cei care s-au ocupat de chestia asta e că am plagiat din Băsescu şi Ion Iliescu. Adică nişte declaraţii ale domniilor lor când erau preşedinţi ai României, pe CSAT. Te duci în faţa unei comisii compusă de oameni care s-au antepronunţat. Pur şi simplu nu vreau să joc în filmul ăsta.

, a spus Mihai Tudose. Abăr obviously, teza afirmată implicit de Tudose este cea a unei conjuraţii cu tentă politică. Una care îl discreditează pe bietul om. Ajunge. Cunoaştem acest tip de argumentaţie.

Şi personajul Bugsy Siegel, din filmul lui Barry Levinson, în faţa instanţei, acuzat de crime şi acte mafiote, spunea la fel:

E o conjuraţie poltică, onorată instanţă, pentru că sunt contra lui Adolf Hitler.

Share