home POLITICA Mihai Şora, bruftuluit de jandarmi la protest. Ce i-au spus aceştia, revoltător

Mihai Şora, bruftuluit de jandarmi la protest. Ce i-au spus aceştia, revoltător

Share

Prezent la protestul de aseară, la Piaţa Victoriei, ca de obicei, filosoful Mihai Şora a interacţionat cu jandarmii lui Cucoş. Pentru că, da, există Jandarmeria Română, instituţie cu tradiţie seculară, care apără cetăţenii.

Cristoiu îl jigneşte îngrozitor pe filosoful Şora

Mai apoi, există jandarmii lui Cucoş, care sunt nişte mârlani ce brutalizează oameni paşnici şi agresează persoane oneste. De data asta, mârlanii lui Cucoş l-au confundat pe Şora, fost ministru al Învăţământului, care la 101 ani protestează, cu un moş.

Şi oricum, şi dacă l-au confundat cu un moş, chiar dacă ar fi fost un simplu moş şi nimic mai mult, jandarmii lui Cucoş ar fi trebuit să-l respecte. Orice moş din ţaraa asta merită respectat, măcar pentru câte a văzut la viaţa lui, chiar dacă nu a înţeles nimic.

Jandarmii către Mihai Şora: “Mișcă-te mai încolo, moșule!”

Şi oricum un moş, chiar dacă nu a înţeles nimic din toată istoria fabuloasă care a trecut pelângă el, merită mai mult respect decât un puşti de 20-şi-ceva de ani care a  decis că meseria lui trebuie să fie de jandarmi şi se crede tare dacă ar la brâu un pulan şi îi spune lui Mihai Şora, când i se pare că-i stă în cale:

Mişcă-te mai încolo, moşule!

Mihai Şora: “Nu mă supăr.”

“Dacă un jandarm îmi spune „Mișcă-te mai încolo, moșule!“, nu mă supăr: pot înțelege că Jandarmeria română vrea să „elibereze“ cutare metru pătrat din Piața Victoriei; nu e cea mai fericită formulă de adresare, dar treacă! (am auzit atâtea, într-o viață de om).

Însă când 10-15 băieți (musculoși, bine hrăniți și echipați) mă turtesc în pătrățelul meu, ceva îmi spune că Jandarmeria română este, în clipa de față, altceva decât ar trebui să fie.

Ne așteaptă zile grele, dragi prieteni.
Un lucru am înțeles aseară: cu cât suntem mai mulți, cu atât devin mai agresivi.
LE ESTE FRICĂ DE NOI” , a scris Mihai Şora pe Facebook.

Share