home POLITICA Michael Flynn demisionează din echipa lui Trump

Michael Flynn demisionează din echipa lui Trump

Share

Consilierul prezidenţial în chestiuni de securitate al lui Donald Trump, Michael Flynn, a demisionat. Demisia a avut loc după ce surse afirmă că Flynn ar fi încercat să oculteze discuţiile cu Rusia.

Plecarea consilierului lui Trump este cea mai dramatică evoluţie care loveşte haotica Administraţie Trump. Michael Flynn a demisionat luni, în urma unui val de informaţii dinspre comunictatea de informaţii.

Acesta acredita ideea că Flynn a discutat în secret despre sancţiunile americane asupra Moscovei. Discuţiile ar fi avut loc cu ambasadorul Rusiei la Washington. Demisia lui Flynn este cea mai dramatică convulsie din istoria modernă a SUA.

Michael Flynn a fost sacrificat pentru imagine?

Era departe de a fi clar dacă plecarea lui Flynn ar fi din cauza lipsei de experienţă a Echipei Trump. O posibilitate este că astfel s-ar detensiona suspiciunile prelungite cu privire la contactele preelectorale ale echipei lui Trump cu Kremlinul.

Casa Albă a emis o declarație imediat după anunțarea demisiei lui Flynn. Administrația Trump a fost avertizată încă de acum câteva săptămâni că Flynn ar putea fi vulnerabil la șantajul rusesc.

Declarația Administraţiei Trump a anunţat că generalul Joseph Kellogg îl înlocuieşte pe Flynn. El este interimar până la numirea unui succesor permanent. Un al treilea general, fostul director CIA David Petraeus, urma să se întâlnească marți cu Trump.

Share