home POLITICA MERGEŢI LA VOT!

MERGEŢI LA VOT!

Share

~Acum este momentul ca alegătorii tineri, de centru-dreapta, să se prezinte la urne şi să voteze~

Până la acest moment, prezenţa la vot mă îndrituieşte să trag concluzia că în acest moment stânga reacţionară este în avans şi, dacă acum s-ar închide secţiile de votare, avantajul ar fi dramatic în favoarea ei.

edu4u

Există două informaţii care mă fac să spun asta.

Prima este bazată pe interpretarea dată de Cristian Pârvulescu, conform căreia alegătorii votează politic, ca la alegerile parlamentare, iar votul este magnetizat pe partide politice, indiferent de personalităţile scoase în faţă pentru funcţiile de primari şi preşedinţi ai consiliilor judeţene.

A doua este informaţia conform căreia la ora 14.00 puteam deja vorbi despre o mobilizare majoră la urne, cu peste patru puncte mai mare faţă de ce se întâmpla acum patru ani pe vremea asta.

Experienţa a 22 de ani de scrutine ne învaţă că în prima parte a zilei la vot se prezintă oamenii în etate, cu precădere electorat de stânga. Este încă un argument în favoarea tezei că, faţă de alegerile locale de acum patru ani, grosso modo, stânga este în avantaj la acest moment.

Acest avantaj ar putea să fie contracarat în următoarele ore, dacă această cadenţă superioară se va păstra şi de acum încolo. Altfel, aceste alegeri vor însemna o victorie a stângii.

O victorie a stângii ar fi un dezastru pentru felul în care România va rezista la următoarele şocuri de criză care se apropie, iar restauraţia (de ex. racordarea politică sau dispariţia ANI, DNA, CNSAS) va continua, aşa cum s-a desfăşurat şi până acum, de la venirea la putere a actualului guvern.

Share