Meleşcanu: Dosarul Roșia Montana a fost depus ilegal la UNESCO

Share

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a declarat că dosarul Roșia Montana a fost depus ilegal la UNESCO. Aceasta pentru că nu a fost aprobat de premierul de atunci, Dacian Cioloș, sau de Guvern, ci de un ministru.

Teodor Meleşcanu întoarce România cu faţa spre Mama Rusia?

Meleşcanu: Fără aprobarea Guvernului

Planul este clar. Retragerea dosarului de la UNESCO şi anularea procesului cu RMGC:

Vreau să vă informez că dosarul a fost depus ilegal, cum știți cu toții. Deci nu a fost aprobat de premierul Cioloș, nici de Guvernul României, ci a fost trimis de către unul dintre miniștri. Deci din acest punct de vedere există niște vicii de procedură.

Știu că, pentru moment, avem o mare problemă din cauza faptului că statul român este dat în judecată de către compania care deține acțiunile la Roșia Montana și ceea ce se cere ca daună e o sumă destul de importantă

, a spus Teodor Meleşcanu.

Declaraţiile lui Meleşcanu, orchestrate cu cele ale lui Tudose

Teodor Meleşcanu şi Terente Tudose sunt conexaţi în declaraţii. Mihai Tudose a spus recent că declararea de către UNESCO a zonei Roşia Montană ca arie protejată ar putea bloca eventuala exploatare a resurselor.

Poate îl întrebaţi şi pe dl Cioloş de ce în ianuarie, înainte să plece, toată zona a declarat-o arie protejată natural. A trimis hârtiile pe la UNESCO. Adică nu mai sapi o gropiţă acolo, nici să sapi după râme, că e arie protejată. De ce a făcut-o, nu ştiu.

, a spus Tudose, citat de Mediafax. “La Roşia Monană acum  nu poţi săsapi nici după râme!”, s-a plâns premierul.

Meleşcanu, reţelizat cu Rusia

În urmă cu şapte luni, Meleşcanu se întâlnea cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin. Acesta considera scandalul uriaş generat de OUG 13 “o problemă minoră”. Starea Presei a scris recent că, în viziunea noastră, Rusia are un interes direct la Roşia Montană.

Anume, exploatarea aurului de aici. Metoda de intrare în zonă ar putea să fie prin Fondul Suveran. În această vară, a circulat informaţia conform căreia în insulele Ciclade Liviu Dragnea ar fi avut negocieri cu emisari ruşi.

Acestea ar fi fost pentru controlul FSID de către Moscova. Iar FSID este menită, în viziunea fostului ministru al Economiei, să dezvolte nişte proiecte foarte slabe. În opinia Starea Presei, ele sunt menite, printre altele să ascundă preluarea de către Mama Rusia a exploatării de la Roşia Montană.

Share