home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI MediaSind TVR cere Parlamentului demiterea de urgenţă a groparilor Televiziunii Naţionale!

MediaSind TVR cere Parlamentului demiterea de urgenţă a groparilor Televiziunii Naţionale!

Share

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR a luat act de votul membrilor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune – SRTV din data de 28 ianuarie 2020 privind adoptarea bugetului pentru anul 2020.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Membrii CA apropiați preşedintelui-director general al SRTV, Doina Gradea, au propus şi votat, în total dispreţ faţă de misiunea publică a instituţiei, faţă de angajaţii SRTV şi partenerii sociali, faţă de solicitările şefilor compartimentelor din TVR şi a conducerilor studiourilor teritoriale, un buget care poate provoca blocarea activităţii în cea mai mare instituţie de presă a statului.

Deşi Parlamentul a acordat aproximativ aceleaşi sume ca şi în bugetul anului precedent, banii primiți de SRTV au fost împărţiţi pe capitole de către şefa TVR împreună cu apropiaţii săi în aşa fel încât să crească cu 82% achiziţionarea de servicii și închirieri de echipamente, în detrimentul investiţiilor, cărora li se alocă de cinci ori mai puțini bani mai puţini bani faţă de anul trecut.

Astfel, se creează premisele favorizării clientelei, fiind pusă în pericol funcţionarea efectivă a instituţiei din cauza dotării tehnice şi aşa extrem de precare. În această situaţie, cele mai afectate vor fi studiourile teritoriale, întrucât acestea vor fi nevoite să se descurce în funcţie de propriile venituri, deşi ele nu au personalitate juridică şi depind financiar de deciziile luate la Bucureşti.

O situaţie deosebită este şi la TVR Chişinău, unde au fost reduse fondurile pentru funcţionare la jumătate, iar sumele pentru investiţii au fost total eliminate.

Decizia votată de şefa TVR împreună cu membrii CA controlaţi de către aceasta, inclusiv de unul dintre reprezentanţii salariaţilor în Consiliul de Administraţie angajat al Studioului Teritorial Cluj (!), va periclita funcţionarea SRTV şi va favoriza firmele-căpuşă de pe lângă instituţie.

De altfel, ultimul Raport al Curţii de Conturi (pe care îl vom publica zilele următoare) arată clar jaful făcut în Televiziunea Română în 2018. Pentru a fi continuat şi în anul acesta, era nevoie, se pare, de votarea unui astfel de buget.

Având în vedere aceste fapte deosebit de grave, cu conotaţii penale, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind solicită Parlamentului demiterea în regim de urgenţă a Consiliului de Administraţie al SRTV prin respingerea Raportului de activitate şi aprobarea constituirii unei comisii de anchetă pentru a cerceta faptele de corupţie depistate de inspectorii Curţii de Conturi în Televiziunea Naţională.

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR
Bucureşti, 29 ianuarie 2020

Citeşte şi
Doina Gradea se îndreaptă spre finalul carierei sale în TVR

Este începutul sfârșitului pentru Administrația Doina Gradea. Membri ai Consiliului de Administrație au cerut oficial Read more

TVR a fost prejudiciată cu peste 20 de milioane de euro

Documente oficiale dovedesc jaful instituționalizat din TVR. eleviziunea Română a fost prejudiciată cu peste 20 Read more

MediaSind TVR – trei ani de luptă cu abuzurile și ilegalitățile Doinei Gradea

Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind urează La mulți ani colegilor din Read more

Doina Gradea (PDG TVR) dezinformează opinia publică

Într-un comunicat de presă transmis vineri, 26 iunie 2020, conducerea Societății Române de Televiziune face Read more

Membri ai CA TVR au cerut oficial: Doina Gradea, retragerea!

În urma abuzurilor repetate ale administrației Gradea și a managementului defectuos, astăzi, 18 iunie 2020, Read more

Cum pot fi concediați angajații TVR dacă încalcă noul Cod Etic

Conform art. 61. din Codul Muncii, “Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de Read more

MediaSind a solicitat în instanță anularea noului Cod etic din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a acționat în instanță conducerea Societății Române de Televiziune - Read more

Titi Dincă, jurnalist TVR, diatribă veninoasă în favoarea IPS Pimen

Titi Dincă, fost realizator al emisiunii „Universul Credinţei” de la TVR, actual realizator al emisiunii Read more

MediaSind solicită liderilor politici să oprească dezastrul din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR solicită președinților partidelor parlamentare să retragă sprijinul Read more

Gradea, iresponsabilă, pune în pericol sănătatea tuturor angajaților TVR

MediaSind a aflat cu stupoare informațiile apărute în presă despre modul iresponsabil în care a Read more

Share