home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI MediaSind solicită liderilor politici să oprească dezastrul din TVR

MediaSind solicită liderilor politici să oprească dezastrul din TVR

Share

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR solicită președinților partidelor parlamentare să retragă sprijinul administrației conduse de președintele -director general al Societății Române de Televiziune, Doina Gradea și să voteze cu responsabilitate, în folosul instituției și al publicului, prin respingerea Raportului de activitate și pentru demiterea acestei conduceri!

Atragem atenția că situația în cea mai mare instituție de stat din mass-media a devenit dramatică, pentru că la abuzurile și ilegalitățile reclamate de noi în ultima vreme se adaugă altele, la fel de grave, în actualul context sanitar. Potrivit sesizărilor primite din partea membrilor de sindicat, în fiecare zi sănătatea colegilor noștri este pusă în pericol din cauza lipsei materialelor și a măsurilor de protecție aplicate doar pe hârtie!

Deși organizația noastră a solicitat prin Notificarea transmisă șefei TVR încă din data de 10 martie 2020 (vezi aici Notificarea), să fie luate măsurile care se impun în aceste situații de criză, în continuare colegii din TVR sunt nevoiți să lucreze în condiții care le pun, în orice moment, sănătatea în pericol, existând riscul contaminării cu coronavirus!

Între timp contractele cu partenerii privați ai conducerii se încheie în condiții de netransparență, desi Rapoartele Curții de conturi au demonstrat, cu probe, jaful asupra banilor publici, cheltuiți în mod discreționar de administrația Gradea. (amănunte aici: În atenția Preşedinţiei, Parlamentului, Guvernului și a DNA: Decizia Curții de Conturi confirmă jaful din Televiziunea Națională!)

Trebuie să semnalăm, de asemenea, un lucru deosebit de grav, ce trebuie pus tot pe seama managementului defectuos al actualei administrații: studiourile teritoriale au fost lăsate de izbeliște, fără surse financiare de dezvoltare, deoarece conducerea TVR a decis să le taie bugetul pentru investiții.

În aceste condiții conducerile studiourilor încearcă, cu disperare, să facă rost de fonduri, pentru a asigura angajaților o minimă protecție împotriva pandemiei.

Mai mult, zilele trecute, șefa TVR, invocând o adresă primită din partea ministrului de finanțe, a cerut studiourilor regionale să renunțe, în favoarea administrației de la București și la o parte din sumele pe care le obțin, cu greu, și din surse proprii!

Pentru ca dezastrul să fie deplin, dialogul social, ca și până acum nu funcționează. În continuare administrația Gradea ignoră partenerii cu reprezentativitate legală, preferând dialogul doar cu liderii sindicatului său de casă, în detrimentul tuturor angajaților TVR!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – MediaSind TVR
Biroul Executiv
București, 6 aprilie 2020

Citeşte şi
Doina Gradea se îndreaptă spre finalul carierei sale în TVR

Este începutul sfârșitului pentru Administrația Doina Gradea. Membri ai Consiliului de Administrație au cerut oficial Read more

TVR a fost prejudiciată cu peste 20 de milioane de euro

Documente oficiale dovedesc jaful instituționalizat din TVR. eleviziunea Română a fost prejudiciată cu peste 20 Read more

MediaSind TVR – trei ani de luptă cu abuzurile și ilegalitățile Doinei Gradea

Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind urează La mulți ani colegilor din Read more

Doina Gradea (PDG TVR) dezinformează opinia publică

Într-un comunicat de presă transmis vineri, 26 iunie 2020, conducerea Societății Române de Televiziune face Read more

Membri ai CA TVR au cerut oficial: Doina Gradea, retragerea!

În urma abuzurilor repetate ale administrației Gradea și a managementului defectuos, astăzi, 18 iunie 2020, Read more

Cum pot fi concediați angajații TVR dacă încalcă noul Cod Etic

Conform art. 61. din Codul Muncii, “Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de Read more

MediaSind a solicitat în instanță anularea noului Cod etic din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a acționat în instanță conducerea Societății Române de Televiziune - Read more

Titi Dincă, jurnalist TVR, diatribă veninoasă în favoarea IPS Pimen

Titi Dincă, fost realizator al emisiunii „Universul Credinţei” de la TVR, actual realizator al emisiunii Read more

Gradea, iresponsabilă, pune în pericol sănătatea tuturor angajaților TVR

MediaSind a aflat cu stupoare informațiile apărute în presă despre modul iresponsabil în care a Read more

TVR va obligată să facă publică lista colaboratorilor plătiţi cu peste 3 milioane de euro

Conducerea TVR este obligată de instanță să facă publică lista colaboratorilor pentru care a plătit Read more

Share