home MASS MEDIA MediaSind se pregăteşte să facă plângere penală contra conducerii TVR

MediaSind se pregăteşte să facă plângere penală contra conducerii TVR

Share

Organizaţia MediaSind din TVR convoacă Adunarea Generală Extraordinară pentru depunerea de plângeri penale împotriva conducerii Televiziunii Naționale.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Având în vedere evenimentele grave ce au avut loc astăzi în sediul Societății Române de Televiziune unde, din ordinul președintelui-director general Doina Gradea a fost blocat, pentru aproximativ 90 de minute, accesul partenerului social din instituție, Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind la ședința Consiliului de Administrație,

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind-Filiala TVR convoacă pentru data de miercuri, 17 iulie 2019, ora 11,oo, la sediul SRTv (sala de protocol), Adunarea Generală, în sesiune extarordinară, cu următoarea ordine de zi:

– Supunerea la vot a propunerii depunerii unor plângeri penale la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva președintelui-director general al SRTV, coordonatorului cu atribuții de Director Departament Resurse Umane și coordonatorului cu atribuții de Director Departament Juridic pentru abuz în funcție și încălcări repetate ale legislației ce reglementează dialogul social.

-Analizarea declanșării unor acțiuni greviste în vederea stopării abuzurilor din Televiziunea națională

– Diverse

Președintele – director general Doina Gradea împreună cu șefii Departamentului Resurse Umane și Departamentului Juridic au nesocotit HotărâreaTMB de reprezentativitate, prevederile Legii nr. 62/2011, ale Contractului Colectiv de Muncă din SRTV și Hotărârea Consiliului de Administrație nr 69/24.06.2019 privind recunoașterea calității de partener social al Federației FAIR-MediaSind în cadrul SRTV.

Contrar Sentintei TMB nr 7 FED/2017 și a Hotărârii CA nr 69/2019, aceștia au hotărât de la sine putere că “participarea reprezentanților Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind sau ai Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind la ședințele consiliului de administrație al SRTv sau la cele ale comitetului director SRTv/comitetelor directoare din cadrul studiourilor teritoariale ale SRTv este nelegală” – conform adresei nr. C/499 timisă de SRTv organizației noastre. Din acest motiv, accesul la ședința CA a președintelui FAIR-MediaSind, președintelui SRJ MediaSind și a avocatului organizației a fost blocat de jandarmii instituției timp de 90 minute, aceștia susținând că au primit ordin de la cabinetul PDG să nu fie lăsați în incintă.

După ce reprezentanților noștri li s-a permis, într-un final, accesul la ședința CA, Președintele-Director General a supus la vot Revocarea Hotărârii nr. 69/2019 privind constatarea reprezentativității FAIR-MediaSind în SRTV. După expunerea argumentelor FAIR-MediaSind susținute de documente oficiale, Consiliul de Administrație a respins cu majoritate de voturi această propunere. Această hotărâre validează încă o dată, de fapt, reprezentativitatea organizației noastre la nivel de instituție, fapt ce îi conferă statutul de singur partener social în Televiziunea Română.

Menționăm că în cadrul discuțiilor, reprezentanții FAIR-MediaSind au arătat că nu se opun ca la aceste ședințe de CA să participe ca invitați, fără a avea calitatea de observator și de partener social, și alți reprezentanți ai organizațiilor sindicale din TVR, chiar dacă prevederile CCM din SRTV, la art. 167 alin 1, conferă acest drept doar reprezentanților organizației reprezentative. Membrii CA au ținut cont de această poziție și au aprobat și participarea acestora, inclusiv a reprezentanților sindicatelor din teritoriu.

MediaSind TVR invită toți membrii de sindicat să participe la Adunarea generală extraordinară pentru a vota cele mai bune soluții privind stoparea politicii abuzive promovate de către actuala conducere în Televiziunea Națională.

Departament Comunicare MediaSind TVR

București 12 iulie 2019

Citeşte şi
TVR a fost prejudiciată cu peste 20 de milioane de euro

Documente oficiale dovedesc jaful instituționalizat din TVR. eleviziunea Română a fost prejudiciată cu peste 20 Read more

MediaSind TVR – trei ani de luptă cu abuzurile și ilegalitățile Doinei Gradea

Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind urează La mulți ani colegilor din Read more

Doina Gradea (PDG TVR) dezinformează opinia publică

Într-un comunicat de presă transmis vineri, 26 iunie 2020, conducerea Societății Române de Televiziune face Read more

Membri ai CA TVR au cerut oficial: Doina Gradea, retragerea!

În urma abuzurilor repetate ale administrației Gradea și a managementului defectuos, astăzi, 18 iunie 2020, Read more

Cum pot fi concediați angajații TVR dacă încalcă noul Cod Etic

Conform art. 61. din Codul Muncii, “Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de Read more

MediaSind a solicitat în instanță anularea noului Cod etic din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a acționat în instanță conducerea Societății Române de Televiziune - Read more

Titi Dincă, jurnalist TVR, diatribă veninoasă în favoarea IPS Pimen

Titi Dincă, fost realizator al emisiunii „Universul Credinţei” de la TVR, actual realizator al emisiunii Read more

MediaSind solicită liderilor politici să oprească dezastrul din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR solicită președinților partidelor parlamentare să retragă sprijinul Read more

Gradea, iresponsabilă, pune în pericol sănătatea tuturor angajaților TVR

MediaSind a aflat cu stupoare informațiile apărute în presă despre modul iresponsabil în care a Read more

TVR va obligată să facă publică lista colaboratorilor plătiţi cu peste 3 milioane de euro

Conducerea TVR este obligată de instanță să facă publică lista colaboratorilor pentru care a plătit Read more

Share