home MASS MEDIA MediaSind se pregăteşte să facă plângere penală contra conducerii TVR

MediaSind se pregăteşte să facă plângere penală contra conducerii TVR

Share

Organizaţia MediaSind din TVR convoacă Adunarea Generală Extraordinară pentru depunerea de plângeri penale împotriva conducerii Televiziunii Naționale.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Având în vedere evenimentele grave ce au avut loc astăzi în sediul Societății Române de Televiziune unde, din ordinul președintelui-director general Doina Gradea a fost blocat, pentru aproximativ 90 de minute, accesul partenerului social din instituție, Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind la ședința Consiliului de Administrație,

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind-Filiala TVR convoacă pentru data de miercuri, 17 iulie 2019, ora 11,oo, la sediul SRTv (sala de protocol), Adunarea Generală, în sesiune extarordinară, cu următoarea ordine de zi:

– Supunerea la vot a propunerii depunerii unor plângeri penale la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva președintelui-director general al SRTV, coordonatorului cu atribuții de Director Departament Resurse Umane și coordonatorului cu atribuții de Director Departament Juridic pentru abuz în funcție și încălcări repetate ale legislației ce reglementează dialogul social.

-Analizarea declanșării unor acțiuni greviste în vederea stopării abuzurilor din Televiziunea națională

– Diverse

Președintele – director general Doina Gradea împreună cu șefii Departamentului Resurse Umane și Departamentului Juridic au nesocotit HotărâreaTMB de reprezentativitate, prevederile Legii nr. 62/2011, ale Contractului Colectiv de Muncă din SRTV și Hotărârea Consiliului de Administrație nr 69/24.06.2019 privind recunoașterea calității de partener social al Federației FAIR-MediaSind în cadrul SRTV.

Contrar Sentintei TMB nr 7 FED/2017 și a Hotărârii CA nr 69/2019, aceștia au hotărât de la sine putere că “participarea reprezentanților Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind sau ai Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind la ședințele consiliului de administrație al SRTv sau la cele ale comitetului director SRTv/comitetelor directoare din cadrul studiourilor teritoariale ale SRTv este nelegală” – conform adresei nr. C/499 timisă de SRTv organizației noastre. Din acest motiv, accesul la ședința CA a președintelui FAIR-MediaSind, președintelui SRJ MediaSind și a avocatului organizației a fost blocat de jandarmii instituției timp de 90 minute, aceștia susținând că au primit ordin de la cabinetul PDG să nu fie lăsați în incintă.

După ce reprezentanților noștri li s-a permis, într-un final, accesul la ședința CA, Președintele-Director General a supus la vot Revocarea Hotărârii nr. 69/2019 privind constatarea reprezentativității FAIR-MediaSind în SRTV. După expunerea argumentelor FAIR-MediaSind susținute de documente oficiale, Consiliul de Administrație a respins cu majoritate de voturi această propunere. Această hotărâre validează încă o dată, de fapt, reprezentativitatea organizației noastre la nivel de instituție, fapt ce îi conferă statutul de singur partener social în Televiziunea Română.

Menționăm că în cadrul discuțiilor, reprezentanții FAIR-MediaSind au arătat că nu se opun ca la aceste ședințe de CA să participe ca invitați, fără a avea calitatea de observator și de partener social, și alți reprezentanți ai organizațiilor sindicale din TVR, chiar dacă prevederile CCM din SRTV, la art. 167 alin 1, conferă acest drept doar reprezentanților organizației reprezentative. Membrii CA au ținut cont de această poziție și au aprobat și participarea acestora, inclusiv a reprezentanților sindicatelor din teritoriu.

MediaSind TVR invită toți membrii de sindicat să participe la Adunarea generală extraordinară pentru a vota cele mai bune soluții privind stoparea politicii abuzive promovate de către actuala conducere în Televiziunea Națională.

Departament Comunicare MediaSind TVR

București 12 iulie 2019

Citeşte şi
Gradea, iresponsabilă, pune în pericol sănătatea tuturor angajaților TVR

MediaSind a aflat cu stupoare informațiile apărute în presă despre modul iresponsabil în care a Read more

TVR va obligată să facă publică lista colaboratorilor plătiţi cu peste 3 milioane de euro

Conducerea TVR este obligată de instanță să facă publică lista colaboratorilor pentru care a plătit Read more

Olguţa Vasilescu laudă un atac al lui Ionuţ Cristache (TVR) la Klaus Iohannis

Ionuţ Cristache, realizator al emisiunii România 9, de la postul public de televiziune, a stârnit Read more

MediaSind: Decizia Curții de Conturi confirmă jaful din Televiziunea Națională

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind - Filiala MediaSind TVR, solicită Parlamentului României să demită, în Read more

Curtea de Conturi a descoperit nereguli la TVR şi în Radio România

Şefii TVR şi ai Radioului Public au luat salarii mai mari decât prevede legea iar Read more

MediaSind TVR cere Parlamentului demiterea de urgenţă a groparilor Televiziunii Naţionale!

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind - Filiala MediaSind TVR a luat act de votul membrilor Read more

Televiziunea publică: Clauza de conştiinţă şi noi drepturi (MediaSind)

Actul adițional nr. 3 la Contractul Colectiv de Muncă din Societatea Română de Televiziune a Read more

MediaSind a decis declanșarea conflictului de muncă în TVR

Delegații prezenți la Adunarea Generală a MediaSind TVR au decis astăzi, 28 noiembrie 2019, cu Read more

Administrația Gradea refuză să negocieze Contractul Colectiv de Muncă pentru angajați

Negocierile pentru încheierea unui nou Contrat Colectiv de Muncă în Societatea Română de Televiziune începute Read more

Tribunalul Bucureşti a anulat diminuările de drepturi negociate de conducerea TVR

Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea depusă de Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împotriva Societatăţii Română Read more

Share