home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI MediaSind cere demiterea interimarului Irina Radu (TVR)

MediaSind cere demiterea interimarului Irina Radu (TVR)

Share

Abuzurile în Societatea Română de Televiziune continuă. După ce a folosit ilegal fondurile societăţii pentru a ataca în instanţă drepturile propriilor salariaţi (amănunte aici), directorul general interimar al Televiunii Publice, Irina Radu, recidivează.

Aceasta și-a anunțat angajații că, întrucât „suntem în aşteptarea deciziilor Parlamentului legate de un nou Consiliu de Administraţie pentru TVR, împreună cu Comitetul Director  am decis să luăm în calcul şi revizuirea Regulamentului pentru alegerea reprezentanţilor salariaţilor în C.A.

În această privință, directorul interimar a propus o consultare a tuturor oamenilor din subordine:

Veţi putea vota dacă doriţi ca pentru poziţia de membru în CA al TVR să poată participa şi personalităţi din afara televiziunii sau numai salariaţii TVR.

Participanții la vot trebuie să răspundă la întrebarea următoare:

La alegerile pentru desemnarea reprezentanţilor salariaţilor în CA al TVR, sunteţi de acord să participe şi candidaţi care nu sunt salariaţi SRTv?

Acest demers propus angajaților SRTV este de natură politicianistă deoarece, în ciuda faptului că invocă o acțiune democratică (consultarea oamenilor prin vot), este chiar un atentat la adresa democrației.

Aceasta pentru că, în primul rând, la o întrebare astfel formulată, orice grup sau comunitate va răspunde preponderent negativ, din considerente explicabile psihologic. În aceste condiții vorbim de o gravă manipulare.

În al doilea rând, discutarea în sine a acestei chestiuni și organizarea unui așa-zis „referendum” reprezintă derapaje de la democrație deoarece se ajunge la abordări discriminatorii, restrictive și în afara cadrului legal.

Precizăm că această speță a fost judecată de Curtea de Apel Bucuresti, în urma contestărilor făcute de membrul afiliat al MediaSind, SUS Radio Romania, după alegerile pentru CA din SRR, alegeri invalidate de Hotărârea Curții, care califică drept ilegală modificarea regulamentului de alegeri, în sensul restricționării dreptului salariaţilor de a-şi alege reprezentanţi şi din afara instituţiei. (amănunte aici)

Punerea în scenă a acestui așa-zis demers democratic, de consultare a salariaților, ne poate duce cu gândul la posibile interese ascunse, de a crea, cu eventuale complicități politice, un Consiliu de Administrație care să conducă instituția în folosul unui grup sau partid politic.

Lucrul cel mai grav este că salariații SRTV sunt manipulați și împinși să voteze împotriva spiritului Constituției, a Legii de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTV, și în disprețul unei Hotărâri judecătorești pronunțată anterior.

MediaSind condamnă aceste acțiuni nedemocratice și ilegale ale conducerii interimare a Televiziunii Publice și cere Parlamentului României demiterea actualului director general interimar al SRTV. Totodată, solicită adoptarea, în regim de urgență a unei noi Legi de organizare, care să elimine influența politică în actul de decizie la TVR.

FRJ MediaSind
Bucureşti, 7 decembrie 2015

Citeşte şi
Televiziunea publică: Clauza de conştiinţă şi noi drepturi (MediaSind)

Actul adițional nr. 3 la Contractul Colectiv de Muncă din Societatea Română de Televiziune a

MediaSind a decis declanșarea conflictului de muncă în TVR

Delegații prezenți la Adunarea Generală a MediaSind TVR au decis astăzi, 28 noiembrie 2019, cu

Administrația Gradea refuză să negocieze Contractul Colectiv de Muncă pentru angajați

Negocierile pentru încheierea unui nou Contrat Colectiv de Muncă în Societatea Română de Televiziune începute

Tribunalul Bucureşti a anulat diminuările de drepturi negociate de conducerea TVR

Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea depusă de Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împotriva Societatăţii Română

TVR a dat bani grei pe echipamente vechi, care trebuiau să fie noi

Deputatul USR Iulian Bulai, membru in Comisia de Cultura din Camera, dezvaluie noi nereguli gasite

Conducerea SRTV, acţionată în judecată pentru că ascunde rezultatul controalelor financiare din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a depus ieri, 28 octombrie 2019, o cerere de chemare

Ionuţ Cristache, moderatorul emisiunilor electorale de la TVR

Ionuţ Cristache ţine să ne îngreţoşeze toată campania electorală cu emisiunile sale pline de avantajări

MediaSind: Conducerea politică a TVR a cenzurat dezbaterile despre moţiune

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, Filiala MediaSind TVR, condamnă decizia conducerii instituţiei de a nu

TVR a fost acţionată în judecată pentru contractele suspecte

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a depus astăzi, 9 octombrie 2019, o cerere de chemare

Tribunalul Bucuresti a respins încercările disperate ale conducerii TVR de a demonstra că MediaSind nu are dreptul să-şi apere membrii din instituție

Tribunalul Bucuresti a respins excepţia ridicată de către conducererea sindicatului controlat de conducerea TVR, SPUSTv,

Share