home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI MediaSind cere demiterea interimarului Irina Radu (TVR)

MediaSind cere demiterea interimarului Irina Radu (TVR)

Share

Abuzurile în Societatea Română de Televiziune continuă. După ce a folosit ilegal fondurile societăţii pentru a ataca în instanţă drepturile propriilor salariaţi (amănunte aici), directorul general interimar al Televiunii Publice, Irina Radu, recidivează.

Aceasta și-a anunțat angajații că, întrucât „suntem în aşteptarea deciziilor Parlamentului legate de un nou Consiliu de Administraţie pentru TVR, împreună cu Comitetul Director  am decis să luăm în calcul şi revizuirea Regulamentului pentru alegerea reprezentanţilor salariaţilor în C.A.

În această privință, directorul interimar a propus o consultare a tuturor oamenilor din subordine:

Veţi putea vota dacă doriţi ca pentru poziţia de membru în CA al TVR să poată participa şi personalităţi din afara televiziunii sau numai salariaţii TVR.

Participanții la vot trebuie să răspundă la întrebarea următoare:

La alegerile pentru desemnarea reprezentanţilor salariaţilor în CA al TVR, sunteţi de acord să participe şi candidaţi care nu sunt salariaţi SRTv?

Acest demers propus angajaților SRTV este de natură politicianistă deoarece, în ciuda faptului că invocă o acțiune democratică (consultarea oamenilor prin vot), este chiar un atentat la adresa democrației.

Aceasta pentru că, în primul rând, la o întrebare astfel formulată, orice grup sau comunitate va răspunde preponderent negativ, din considerente explicabile psihologic. În aceste condiții vorbim de o gravă manipulare.

În al doilea rând, discutarea în sine a acestei chestiuni și organizarea unui așa-zis „referendum” reprezintă derapaje de la democrație deoarece se ajunge la abordări discriminatorii, restrictive și în afara cadrului legal.

Precizăm că această speță a fost judecată de Curtea de Apel Bucuresti, în urma contestărilor făcute de membrul afiliat al MediaSind, SUS Radio Romania, după alegerile pentru CA din SRR, alegeri invalidate de Hotărârea Curții, care califică drept ilegală modificarea regulamentului de alegeri, în sensul restricționării dreptului salariaţilor de a-şi alege reprezentanţi şi din afara instituţiei. (amănunte aici)

Punerea în scenă a acestui așa-zis demers democratic, de consultare a salariaților, ne poate duce cu gândul la posibile interese ascunse, de a crea, cu eventuale complicități politice, un Consiliu de Administrație care să conducă instituția în folosul unui grup sau partid politic.

Lucrul cel mai grav este că salariații SRTV sunt manipulați și împinși să voteze împotriva spiritului Constituției, a Legii de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTV, și în disprețul unei Hotărâri judecătorești pronunțată anterior.

MediaSind condamnă aceste acțiuni nedemocratice și ilegale ale conducerii interimare a Televiziunii Publice și cere Parlamentului României demiterea actualului director general interimar al SRTV. Totodată, solicită adoptarea, în regim de urgență a unei noi Legi de organizare, care să elimine influența politică în actul de decizie la TVR.

FRJ MediaSind
Bucureşti, 7 decembrie 2015

Citeşte şi
Cum pot fi concediați angajații TVR dacă încalcă noul Cod Etic

Conform art. 61. din Codul Muncii, “Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de Read more

MediaSind a solicitat în instanță anularea noului Cod etic din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a acționat în instanță conducerea Societății Române de Televiziune - Read more

Titi Dincă, jurnalist TVR, diatribă veninoasă în favoarea IPS Pimen

Titi Dincă, fost realizator al emisiunii „Universul Credinţei” de la TVR, actual realizator al emisiunii Read more

MediaSind solicită liderilor politici să oprească dezastrul din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR solicită președinților partidelor parlamentare să retragă sprijinul Read more

Gradea, iresponsabilă, pune în pericol sănătatea tuturor angajaților TVR

MediaSind a aflat cu stupoare informațiile apărute în presă despre modul iresponsabil în care a Read more

TVR va obligată să facă publică lista colaboratorilor plătiţi cu peste 3 milioane de euro

Conducerea TVR este obligată de instanță să facă publică lista colaboratorilor pentru care a plătit Read more

Olguţa Vasilescu laudă un atac al lui Ionuţ Cristache (TVR) la Klaus Iohannis

Ionuţ Cristache, realizator al emisiunii România 9, de la postul public de televiziune, a stârnit Read more

MediaSind: Decizia Curții de Conturi confirmă jaful din Televiziunea Națională

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind - Filiala MediaSind TVR, solicită Parlamentului României să demită, în Read more

Curtea de Conturi a descoperit nereguli la TVR şi în Radio România

Şefii TVR şi ai Radioului Public au luat salarii mai mari decât prevede legea iar Read more

MediaSind TVR cere Parlamentului demiterea de urgenţă a groparilor Televiziunii Naţionale!

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind - Filiala MediaSind TVR a luat act de votul membrilor Read more

Share