home MASS MEDIA MediaSind: CA SRTv să anuleze deciziile ilegale contra salariaţilor

MediaSind: CA SRTv să anuleze deciziile ilegale contra salariaţilor

Share

Comitetul Executiv al Federației Române a Jurnaliștilor MediaSind solicită membrilor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune – SRTv să anuleze în cadrul şedinţei ce va avea loc mâine, 5 august 2015,toate deciziile ilegale luate împotriva salariaţilor instituţiei în precedenta şedinţă din data de 28 iulie 2015, referitoare la micşorarea timpului de muncă şi a salariilor angajaţilor cu 20 %.

FRJ MediaSind consideră că această măsurăse impune de urgenţă deoarece decizia conducerii SRTV din data de 28 iulie a.c. este o hotărâre abuzivă și discreționară, fiind luată fără consultarea partenerilor sociali, o hotarâre discriminatorie întrucât nu se aplică tuturor salariaților instituției și, nu în ultimul rând, o hotărâreimorală deoarece, pentru managementul defectuos, sunt obligați să plătească angajații și nu cei care au condus instituția în ultimii ani de zile.

Din aceste motive, Comitetul Executiv face un apel către membrii CA să nu voteze ţinând cont de interesele grupurilor politice care i-a propus în funcţie ci doar de interesele instituţiei publice de presă, plătită din banii cetăţenilor.

Nu angajaţii TVR sunt vinovaţi de mangementul defectuos şi fraudulos de care a avut parte instituţia în ultimii ani de zile, ci întreaga clasă politică care a trimis în fruntea instituţiei de presă tot felul de politruci neprofesionişti care au jefuit Televiziunea Naţională, folosind-o ca instrument de propagandă.

Deoarece şi la Radioul Public se petrec foarte multe ilegalităţi, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind solicită Parlamentului României să se implice în dezamorsarea conflictelor din instituţiile publice de radio şi televiziune şi să respingă, în regim de urgenţă, cele două rapoarte de activitate ale SRR şi SRTV, numind la conducerea acestora profesionişti neangrenaţi politic, în baza unor criterii discutate cu societatea civilă.

De asemenea, Comitetul Executiv solicită Direcției Naționale Anticorupție să demareze, în regim de urgență, anchetarea acuzațiilor de corupție și de management fraudulos aduse conducerilor SRTV şi SRR în ultimele rapoarte de control ale Curții de Conturi.

În calitate de membră a Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, a Federației Internaționale a Jurnaliștilor și a Federației Europene a Jurnaliștilor, FRJ MediaSind va întreprinde pe plan intern și internațional toate demersurile necesare pentru ca statul român să respecte angajamentele pe care și le-a asumat privind susținerea instituțiilor publice de media și pentru garantarea libertății de exprimare.

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind
Bucureşti, 4 august 2015
Comitetul Executiv

Citeşte şi
MediaSind a solicitat în instanță anularea noului Cod etic din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a acționat în instanță conducerea Societății Române de Televiziune - Read more

Titi Dincă, jurnalist TVR, diatribă veninoasă în favoarea IPS Pimen

Titi Dincă, fost realizator al emisiunii „Universul Credinţei” de la TVR, actual realizator al emisiunii Read more

MediaSind solicită liderilor politici să oprească dezastrul din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR solicită președinților partidelor parlamentare să retragă sprijinul Read more

Gradea, iresponsabilă, pune în pericol sănătatea tuturor angajaților TVR

MediaSind a aflat cu stupoare informațiile apărute în presă despre modul iresponsabil în care a Read more

TVR va obligată să facă publică lista colaboratorilor plătiţi cu peste 3 milioane de euro

Conducerea TVR este obligată de instanță să facă publică lista colaboratorilor pentru care a plătit Read more

Olguţa Vasilescu laudă un atac al lui Ionuţ Cristache (TVR) la Klaus Iohannis

Ionuţ Cristache, realizator al emisiunii România 9, de la postul public de televiziune, a stârnit Read more

MediaSind: Decizia Curții de Conturi confirmă jaful din Televiziunea Națională

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind - Filiala MediaSind TVR, solicită Parlamentului României să demită, în Read more

Curtea de Conturi a descoperit nereguli la TVR şi în Radio România

Şefii TVR şi ai Radioului Public au luat salarii mai mari decât prevede legea iar Read more

MediaSind TVR cere Parlamentului demiterea de urgenţă a groparilor Televiziunii Naţionale!

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind - Filiala MediaSind TVR a luat act de votul membrilor Read more

Televiziunea publică: Clauza de conştiinţă şi noi drepturi (MediaSind)

Actul adițional nr. 3 la Contractul Colectiv de Muncă din Societatea Română de Televiziune a Read more

Share