Mark Tkaciuk neagă orice legătură cu George Simion și serviciile ruse

Share

Mark Tkaciuk a declarat că totul, cu legătura sa cernăuţeană, cu liderul AUR, George Simion, este o minciună.

Mark Tkaciuk neagă legătura cu George Simion

„Nu m-am văzut şi nu am discutat niciodată cu unionistul cunoscut George Simion”, declară el, mistifând lucrurile implicit, prin faptul că afirmă că Simion este “unionistul cunoscut”.

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din Republica Moldova, susține că George Simion a avut o întâlnire, în urmă că 12 ani, cu un rezident al FSB-ului, omul serviciilor rusești, pe nume Mark Tkaciuk.

Fostul ministru moldovean susține că informația i-a fost adusă la cunoștință de directorul SIS (Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova) de la acea vreme, care ar fi fost foarte bine informat.

Citeşte şi: George Simion, unul dintre oamenii FSB în România

Ce spune Mark Tkaciuk, conform Ştiri pe Surse. În transcriptul de mai jos, Tkaciuc vorbeşte despre el însuşi la persoana a treia.

Este ironic la adresa activiştilor civici din România şi R. Moldova care, vezi Doamne, sunt legaţi tradiţional de serviciile secrete…

„Anatol Şalaru, invocând informaţiile serviciilor moldoveneşti SIB, l-a acuzat pe Simion de faptul că este agent al serviciilor speciale din Rusia. O, Doamne, ce ştire senzaţională!

Citeşte şi: Diana Şoşoacă are legături GRU, afirmă Robert Lansing Institute

Faptul că unioniştii moldoveni sau români se subordonează anumitor servicii secrete, toate astea sunt lucruri vechi, care-şi au rădăcinile încă din timpul Uniunii Sovietice.

Însă Anatol Şalaru confirmă în dezvăluirile sale faptul că George Simion s-a întâlnit şi se întâlneşte frecvent cu Mark Tkaciuk, iar Mark Tkaciuk este omul serviciilor speciale ruseşti.

Această ştire senzaţională s-a diseminat instantaneu în mass-media, căpătând noi şi noi detalii şi se pare că Mark Tkachyuk nu este doar reprezentantul serviciilor speciale ruseşti, ci şi cetăţean al Federaţiei Ruse.

Nimeni nu m-a contactat

Deci, dacă e cetăţean, datoria de cetăţean îl obligă să ajute serviciile speciale. Cam asta e logica.

Uimitor este faptul că în dosar au intervenit şi serviciile speciale din Ucraina, iar George Simion face un comentariu lung şi confuz, într-un interviu.

Şeful Serviciilor Secrete SIB, din Republica Moldova, Mihail Bălan, la care face referire Anatol Şalaru, refuză să comenteze şi să confirme toate aceste lucruri, dar nimeni, nici măcar o dată, nu m-a contactat pentru a comenta această situaţie.

Nici “În linie dreaptă”, nici Deutsche Welle, nici Realitatea, nici alte zeci de publicaţii. Nimeni!

Nu sunt şi nu am fost

Pentru că, cumva, din anumite motive, care sunt foarte multe, nu sunt şi nu am fost nici cetăţean rus, nici reprezentant al serviciilor speciale ruseşti, nu m-am văzut şi nu am discutat niciodată cu unionistul cunoscut George Simion.

În data de 31 martie am depus o declaraţie la Inspectoratul General de Poliţie. Declaraţia mea includea un link, cu interviul domnului Şalaru, declaraţie în care arătam că acest interviu nu reprezintă o simplă bârfă la adresa mea; acest interviu conţine acuzaţii efective la adresa mea, cum că am comis o infracţiune deosebit de gravă împotriva Republicii Moldova, şi anume este vorba de trădare de ţară.

Acţiuni nelegale

Am subliniat că acţiunile domnului Şalaru conţin o încălcare gravă a Codului de infracţiuni, prin urmare am solicitate organelor de drept să-l tragă pe domnul Şalaru la răspundere, pentru întreprinderea de acţiuni nelegale, în conformitate cu legislaţia în vigoare, în ţară”.

O brambureală amestecată cu o cantitate foarte mare de vrăjeală, la dl. Tkaciuk.

Share