home EVENIMENT Marius Coltuc, reţinut de DIICOT pentru favorizarea infractorului

Marius Coltuc, reţinut de DIICOT pentru favorizarea infractorului

Share

Avocatul Marius Coltuc a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru 24 de ore. Acuzaţiile sunt de  fals în înscrisuri sub semnătură privată și favorizarea făptuitorului.

Puiu Popoviciu, şapte ani de închisoare, condamnare definitivă

Avocatul Coltuc era celebru printre români pentru procesele sale contra statului român şi contra băncilor. Era specialist în darea în plată, taxa auto alte litigii, motiv pentru care era interlocutorul multor jurnalişti.

Marius Coltuc şi Mihai Olteanu, părtăşie în infracţiune

Olteanu este reţinut pentru instigare la favorizarea făptuitorului și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Există suspiciunea rezonabilă că în aprilie – mai, Olteanu, împreună cu o altă persoană interesată, l-au contactat pe Marius Coltuc. La aceea dată, Mihai Olteanu avea cunoștință de arestarea unui inculpat cercetat de către DIICOT.

Era posibil ca acesta să declare ceva și cu privire la alte persoane implicate în activitatea infracțională. Cei doi i-au solicitat lui Coltic să încerce să vorbească cu inculpatul arestat. De asemenea, să se intereseze la acesta și la instanță de stadiul și obiectul dosarului în care acesta era cercetat.

Marius Coltuc ar fi falsificat înscrisuri

Respectiv, persoanele vizate, inclusiv existența sau nu a unor declarații cu privire la persoana interesată. Din actele de cercetare penală efectuate în cauză a rezultat că inculpatul Coltuc Marius Vicențiu a efectuat cele solicitate.

El ar fi falsificat, prin contrafacerea scrierii, subscrierii și atestării unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, mai multe înscrisuri sub semnătură privată. Este vorba despre un contract de asistență juridică, actul adițional la acesta, precum și două împuterniciri avocațiale aferente.

prin care a arătat în mod nereal calitatea de avocat ales în cauza instrumentată de către DIICOT, obținând și furnizând date și informații persoanei interesate. În cursul zilei de sâmbătă inculpații urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, precizează DIICOT.

Share