home CORUPTIE, POLITICA Marian Oprişan se afişează cu Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei

Marian Oprişan se afişează cu Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei

Share

Ambasadorul Federatiei Ruse in Romania, Valeri Kuzmin, a fost prezent sambata, alaturi de Marian Oprişan, la Festivalul International al Viei si Vinului Bachus 2019.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

La eveniment a venit si Petre Daea, ministrul Agriculturii. Daea a declarat sambata, la Focsani, ca subventiile APIA vor fi platite la timp si in cuantum de 70%, un procent mai mare decat de obicei, in acest sens fiind pregatiti in bugetul ministerului 1,4 miliarde de lei.

„Suntem in grafic cu subventiile la APIA, mai bine decat ne-am programat. Noi am staruit sa incheiem verificarea in camp, controalele de rutina obligatorii, pana la data de 1 octombrie. Aceasta operatiune, la nivelul tarii, am terminat-o pe data de 24 septembrie, ceea ce ne-a permis sa trecem la etapa a doua, aceea de procesare a dosarelor pentru fiecare fermier, in asa fel incat, pe data de 16 octombrie, la miezul noptii, sa dam drumul la banii pentru fermieri.

Vom da drumul la bani astfel incat sa putem realiza pana la inceputul lunii noiembrie plata la peste 80% din cei care au dreptul. In aceasta toamna, am staruit la Comisia Europeana inca din luna mai, stiind ca sunt fenomene naturale care au afectat in anumite zone partial culturile, si am solicitat sa putem acorda, prin derogare, 70% din cuantumul subventiei.

Share