home EVENIMENT, POLITICA Marian Oprişan cere demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD

Marian Oprişan cere demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD

Share

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, îi cere liderului naţional al social-democraţilor, Liviu Dragnea, să-şi prezinte demisia din funcţia de preşedinte al partidului. Mai jos, scrisoarea integrală a preşedintelui CJ Vrancea.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Dragi colegi,

Noi, cei din PSD, am înțeles că încrederea covârșitoare cu care am fost investiți în 2016 este o responsabilitate imensă. Am depus suflet, am muncit ca nouă, tuturor românilor să ne fie mai bine! Ca om politic, care am fondat PSD, nu am putut însă să ignor faptul că niște calcule meschine și o politică de resurse umană complet neinspirată și total autistă la vocea societății civile și a membrilor PSD, a făcut ca munca și performanțele din ultimii doi ani de zile să compromită încrederea covârșitoare care ne-a fost acordată de poporul român.

Cifrele de la ieșirea din secții, dar și sentimentul general al electoratului ne dau măsura eșecului conducerii Partidului Social Democrat în frunte cu Liviu Dragnea. Trebuie să ne asumăm realitatea: în numele interesului personal și a unor calcule meschine, Dragnea a reușit să compromită încrederea covârșitoare care ne-a fost acordată de poporul român în 2016. De la 45% dintre voturi am ajuns, din cauza egoismului și incompetenței servile, pe poziția a doua sau chiar a treia în unele orașe. Concluzia este una singură, în inima oricărui PSD-ist adevărat, precum și în majoritatea secțiilor de votare: Dragnea trebuie să plece! Nu mâine, nu după vreo negociere de culise, ci acum!

Cu toată campania mediocră a opoziției, cu toată creșterea economică de partea noastră, Dragnea a trădat așteptările alegătorilor noștri. Social democrația are nevoie de suflet, de conectare la nevoile oamenilor, dar și de curajul de a spune lucrurilor pe nume și de mintea de a face ce trebuie.

În acest moment trebuie să începem reforma PSD. Cu limpezime și curaj. Avem nevoie urgentă să ne reapropiem de alegătorii noștri, de România adevărată care ne susține și pe care o susținem. Pe lângă despărțirea de Dragnea și echipa sa, propun trei direcții de acțiune imediată: promovarea liderilor care au demonstrat cu rezultate, un dialog constructiv cu familia social democraților europeni din care Dragnea ne-a exclus, revalidarea programului de guvernare după consultări deschise cu autoritățile locale și cu populația.

Trebuie să ne asigurăm că Partidul Social Democrat pe care românii și-l doresc se va consolida, de acum înainte, pe meritocrație și nu pe slugărnicie. Trebuie să ne dovedim a fi aceeași forță care a adus România în NATO și în Uniunea Europeană, cu toată încrederea partenerilor internaționali de partea noastră. Avem obligația să fim principalul sprijin și apărător al românilor de peste granițe, să lucrăm alături de și pentru diaspora. Doar așa vom putea fi mișcarea politică pe care România o cere.

Este momentul zero pentru PSD! Lansez invitația tuturor celor care credem în social-democrație, inclusiv celor care au părăsit partidul din cauza lui Liviu Dragnea, să punem umărul la recâștigarea respectului și demnității!

Al dumneavoastra
Marian Oprisan
Vicepresedintele PSD

Citeşte şi
Andrei Bodean a semnat Scrisoarea celor 200 şi candidează la şefia DNA

Procurorul Andrei Bodean este un personaj deja. Candidează la şefia DNA şi în acelaşi timp

Rudolph Giuliani ar fi semnat scrisoarea pro-corupţie pe un contract de lobby

Scrisoarea pro-corupţie a lui Rudolph Giuliani ar fi legată de un contract de lobby dintre

Textul integral al scrisorii lui Dăncilă către Juncker şi Timmermans

Avem textul integral al scrisorii revoltătoare adresate de Viorica Dăncilă preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker,

Severin: Ambasada SUA serveşte interese străine

Chiar dacă nu ar fi spus nimeni "uite, ăsta e un şpăgar", Adrian Severin tot

Iar se baga-n seama Grigore Cartianu

Redactia organizata pe principii multimedia in acest fel a fost, este si va intotdeauna un

Mic ghid de comunicate de presă pentru moguli (JurnalismOnline)

Am primit un comunicat de presă direct de la Sorin Ovidiu Vîntu. Cu alte cuvinte,

Scrisoare deschisa privind magazinele de vise

Depuneti toate eforturile pentru inchiderea magazinelor mortii, altfel vom inceta sa ne mai achitam datoriile

Dublul standard de la Bruxelles şi discriminarea ţării lui Şoric (Patrichi pentru Arena.md)

Miniştrii de Interne din Germania şi din Franţa propun amânarea sine die a aderării programate

Revista presei. Nistorescu la un pas de arestare

După doi ani de la accidentul făcut de Nistorescu în decembrie 2008, dosarul a ajuns

Share