home CORUPTIE, POLITICA Maria Grapini le cere lui Iohannis şi Orban să-şi doneze salariile la teledonul Antena 1

Maria Grapini le cere lui Iohannis şi Orban să-şi doneze salariile la teledonul Antena 1

Share

Europarlamentarul PSD Maria Grapini le solicită preşedintelui Iohannis şi premierului Orban să îşi doneze integral salariile la teledonul Antena 1 şi Antena 3.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Maria Grapini, care câştigă în jur de 8.000 de euro/lunar de la Parlamentul European, a donat 2.000 de euro.

“Dragi romani, Azi am stat cu sufletul la gură şi am ascultat peste cinci ore teledonul! S-au strâns peste 2 milioane de euro , suma care va creşte pe parcursul zilelor următoare! Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi cei care aţi donat! Ştiu că mult mai mulţi ar fi făcut-o dacă ar fi putut!

Sănătate tuturor! Stimate autorităţi ! Aţi văzut ce-au făcut romanii?Mi-ar fi plăcut să-l aud pe Preşedinte, pe Prim ministru şi alţi politicieni că dau exemplu şi donează indemnizaţia pe o lună dacă au fost pensionari care şi-au donat toată pensia! Ar fi fost un bun exemplu! Dacă aţi donat,anuntati-nu pentru lauda ci pentru încredere că sunteţi solidari cu poporul care v-a încredinţat cele mai înalte responsabilităţi în stat!”, a scris Grapini, pe Facebook.

Ca membru în Parlamentul European, Maria Grapini câştigă anual 81.238,44 euro, conform ultimei declaraţii de avere. În 2011, conform topului Forbes, averea Mariei Grapini se situa între 9 şi 10 milioane de euro.

Andreea Berecleanu, fosta prezentatoare la Antena 1, a criticat duminică teledonul lansat de Antena 1 şi Antena 3 prin care romanilor li se solicită să doneze bani pentru spitale. Dan Voiculescu, de la care statul are de recuperat peste 50 de milioane de euro din prejudiciul cauzat prin infracţiuni de corupţie, a donat doar 100.000 de euro.

„Informaţii primesc de pretutindeni, de pe toate continentele, de la prieteni, că mulţi dintre voi. Oamenii sunt năpăstuiţi, sunt neputincioşi, mulţi îşi duc existenţa de la o lună la alta şi chiar de la o zi la alta. Situaţia este dramatică peste tot. Şi totuşi, nicăieri în această lume, nu s-a făcut un teledon. Oare, de ce?

Sigur că nu îţi bagă nimeni cu forţa mana în buzunar, dar acum e sfâşietor să ceri de la un popor care NU ARE DE UNDE! Un popor care S-A SACRIFICAT DESTUL! De peste 80 de ani! S-au sacrificat părinţii şi bunicii noştri, acum se sacrifica aceste generaţii. E de înţeles că firmele să doneze, dar ÎN TĂCERE! Sau persoanele care au putere financiară. Avem prieteni care au făcut deja asta, avem oameni din familie care au ştiut drumul atunci când au avut de făcut o donaţie!

De ce trebuie expunere pentru aşa ceva? Sper că tot ajutorul să fie REAL pentru cei care au nevoie şi sper că medicii aflaţi în prima linie să-l primească! Vreau să ştiţi un singur lucru. Aceasta postare nu are nimic subiectiv în ea. Au existat multe momente în care am prezentat şi realizat teledoane, dar pentru cazuri izolate, pentru romani sinistraţi, pentru zone din ţară afectate de calamităţi. Aşadar, cei care au donat atunci, nu erau în situaţia respectivă, îşi permiteau să facă un gest nobil. Uniunea acestui popor sta şi în solidaritatea faţă de cei care nu sunt bolnavi dar stau acasă uitându-se la un frigider gol! Sau la cei care încă muncesc pentru că nu au nicio economie şi trebuie să-şi întreţină familia. Cei care trebuie să facă ceva sunt cei de la conducerea ţării, de acum, şi dintotdeauna!”, a scris Berecleanu pe Facebook.

Jurnalistul Mircea Marian atrage atenţia că Voiculescu şi Tiriac au donat doar câte 100.000 de euro în condiţiile în care au vut beneficii uriaşe din partea statului român.

„100.000 de euro a donat famiglia Voiculescu la teledonul organizat de televiziunea lor. Să fie primit! Nu sunt eu în măsură să judec dacă Grapini a dat mult sau puţin – 2.000 de euro – sau dacă fam. Tiriac putea mai mult (100.000 de euro). Orice ajutor e binevenit!

Dar, după 29 de ani de presă, am devenit cam suspicios şi mă întreb dacă asta nu e PR pentru nişte cetăţeni care au supt statul de sume de zeci de ori peste ceea ce au donat, azi, cu mult spectacol. Poate, repet, sunt prea suspicios.

În orice caz, numitul Dan Voiculescu ne-ar ajuta mai mult dacă ar returna zecile de milioanele de euro din dosarul ICA, prejudiciul stabilit de judecători. Atât. Şi renunţăm la sută aia de mii de euro”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

Ministerul de Finanţe a dezvăluit că ANAF a recuperat până la 6 mai 2019 doar 9 milioane de euro din prejudiciul de 60.482.615 euro din dosarul ICA, în care a fost condamnat Dan Voiculescu.

Citeşte şi
Andreea Berecleanu s-a supărat pe teledonul lui Dan Voiculescu

Andreea Berecleanu, fosta prezentatoare la Antena 1, critică teledonul lansat de Antena 1 şi Antena Read more

PSD, mesaj către Iohannis şi Orban: “Băgaţi-vă minţile-n cap!”

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis şi PNL folosesc ‘”fumigenele Read more

Ciolacu îl atacă pe Orban cu un fake news grosolan. “Măi, mincinosule!” VIDEO

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un fake-news de proporţii, într-un interviu acordat Read more

Bună ziua, Babă Floare. Dăncilă îi cere lui Orban să se consulte cu clasa politică

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă îi cere premierului Ludovic Orban să accepte să se consulte Read more

Orban o critică pe Gorghiu pentru legea privind închisoarea la domiciliu

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a catalogat proiectul de lege privind executarea la domiciliu a Read more

Ciolacu: „Orban e de vină. OMS a avertizat din ianuarie că o sa fie pandemie”

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat, la începutul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că Read more

Tăriceanu: „Iohannis şi Orban au ştiut din timp de acest virus!”

La scurt timp după apariţia celui de-al patrulea deces, Tăriceanu a sugerat că Iohannis şi Read more

IC Teodorescu. Proptitul pesedist perfect, dat afară de Orban de la Justiţie

Postul de secretar general al Ministerului Justiției a fost ocupat până acum trei zile de Read more

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA: Iohannis şi Orban, doi lideri vizionari

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a afirmat, la fabrica Ford din Craiova, că România Read more

Orban: „Curăţăm Administraţia, nu ne împrumutăm, să plătim salarii umflate cu pompa” VIDEO

Consiliul Naţional al PNL s-a reunit la Parlament, pe ordinea de zi figurând pregătirea campaniei Read more

Share