home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION: Manga, “We Could Be The Same” (Turcia)

EUROVISION: Manga, “We Could Be The Same” (Turcia)

Share

La capitolul surprize muzicale, pe care l-am inaugurat ieri cu piesa cu care va concura anul acesta Ciprul, am placerea sa postez aici melodia care va reprezenta anul acesta Turcia, interpretata de grupul RapRock Manga si numita “We Could Be The Same”.

Surprinzator, dar orchestratia si armonizarea acestei piese sunt excelente si melodia este extrem de agreabila.

Ca si in cazul grecilor ciprioti, reprezentati de John Lillygreen & The Islanders, si in cazul Manga intr-un an normal aceasta melodie ar fi putut sa se afle printre favoritele mele, dar in actualele conditii exista atatea melodii valoroase, incat…

Desigur, mi se va spune ca am ceva cu muzica miscata si racordata la exigentele sonore specifice ethosului popular al unei natiuni sau a alteia.

Nu, nu am nimic, dar sunt foarte pretentios si cred ca, in general, scolile de muzica valoroase, care reusesc sa integreze ethosul popular national specific sunt cele din spatiul ex-sovietic.

Un exemplu ar fi Republica Moldova. De-a lungul timpul, am vazut astfel de prelucrari reusite dupa folclor din Armenia, Azerbaidjan, Georgia si exemplele pot continua.

Share