home POLITICA Mălin Bot a fost reţinut abuziv de jandarmi. Protesta contra PSD în Kisselef

Mălin Bot a fost reţinut abuziv de jandarmi. Protesta contra PSD în Kisselef

Share

Wall-ul jurnalistului Mălin Bot este efectiv invadat de mesaje de susţinere din partea românilor revoltaţi. Bot a fost reţinut abuziv după ce a protestat contra PSD la sediul partidului din Şoseaua Kiseleff.

Mălin Bot a fost bătut de gorilele lui Codrin Ştefănescu

Peste 30 de jandarmi erau prezenţi la sediul PSD, unde avea loc Comitetul Executiv Naţional al partidului. Chemările la protest în Şoseaua Kiseleff au început încă de ieri. Era previzibil că Bot se va afla acolo.

Ziaristul civic nu a fost singurul care se afla acolo. El era numai una dintre zecile de persoane care se aflau în faţa sediului social-democraţilor. Chemarea sa la protest este una banală, tipică:

Protestatar în copac, înainte de arestarea lui Mălin Bot

Aproximativ zece persoane s-au adunat luni cu pancarte în faţa sediului PSD pentru a protesta faţă de conducerea acestei formaţiuni. Un protestatar s-a urcat într-un copac, susţinând că în acest fel doreşte să-şi exprime punctul de vedere şi să evite să fie dus la Poliţie.

Reprezentanţii Jandarmeriei le-au cerut să plece, deoarece nu ar fi aut autorizaţie. Mai mulţi reprezentanţi ai Federaţiei Naţionale al Revoluţionarilor au arătat că deţin autorizaţie pentru a protesta 30 de zile.

Autorizaţia este de pe 4 ianuarie. În aceste condiţii, alţi manifestanţi nu pot să participe la acţiuni de protest în această zonă. În aceste condiţii, o parte dintre cei care manifestau împotriva PSD au fost de acord să plece. Pe de altă parte, Mălin Bot a refuzat să părăsească zona. A urmat arestarea.

Mălin Bot s-a agăţat de un indicator de circulaţie

În momentul în care jandarmii l-au luat pentru a-l duce la Poliţie, jurnalistul s-a prins de un indicator de circulaţie, scoţându-l parţial din pământ. În cele din urmă, jandarmii au reușit să-l urce în dubă.

Mălin Bot a fost amendat de Jandarmerie cu 6.000 de lei. Bot nu este singurul care a fost ridicat de jandarmi. Alături de el, au mai fost ridicaţi Sandy Matei, Cristian Mihai Dide şi alţi doi protestatari:

Imaginile reţinerii lui Mălin Bot

După două ore, a fost eliberat de la secţia de poliţie şi a înregistrat un nou stand-up, din faţa secţiei:

jhg

Share