home EVENIMENT, POLITICA Majestatea Sa Regina Ana s-a dus la Domnul GALERIE FOTO

Majestatea Sa Regina Ana s-a dus la Domnul GALERIE FOTO

Share

Regina Ana, consoarta Majestăţii Sale Regele Mihai I, a plecat dintre noi după o îndelungată suferinţă, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveţia.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Această prezentare necesită JavaScript.

Potrivit unui comunicat emis de Casa Regală, i-au fost alături patru dintre fiicele sale. Majestatea Sa Regele Mihai I a vizitat-o pe Regina Ana în fiecare zi, în ultima săptămână.

Din dorinţa fostului suveran, se vor organiza funeralii regale, iar Regina Ana va fi înmormântată cel mai probabil pe 13 august, la Curtea de Argeş.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Energică şi poate chiar rebelă, Majestatea Sa Regina Ana a preferat de multe ori bocancii în locul pantofilor cu toc. I-a plăcut să călătorească, a crescut cinci copii şi nu i-a fost străină viaţa oamenilor obişnuiţi, atunci când şi-a urmat soţul şi sufletul pereche, în exil.

Regina Ana a României a închis ochii departe de România, ţara care a adoptat-o după căsătorie. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, după ce trupul neînsufleţit al Reginei, conform tradiției funeraliilor regale din țara noastră, va fi depus o zi la Castelul Peleş, apoi la Palatul Regal din Bucureşti.

Ultimele Funeralii Regale din țara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorința Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiția înaintașelor Majestății Sale. Acum, Regina Ana i se va alătura în pantheonul monarhilor Regatului României.

Familia Regală anunță mare doliu pentru primele șapte zile de la înmormântare și doliu timp de 40 de zile.

Începând de marți, cărți de condoleanțe vor fi deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile de la data decesului. Condoleanțele pot fi transmise online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje.

Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă, începând de marți, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale, se mai arată în comunicat.

 

Citeşte şi
Prinţul Nicolae a postat recent pe Facebook un mesaj cutremurător despre Majestatea Sa Regele Mihai
Mişcarea pentru Regat şi Coroană cere Protocolului Regal modificarea unor detalii din timpul ceremoniilor în
Un marş de comemorare a Regelui Mihai, urmat de un miting anticorupţie, va avea loc
Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi transportat de la București la
„Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie”, afirma Maiestatea
Majestatea Sa Regele Mihai, ultimul rege al României secolului XX, a murit la Aubonne, la
Prinţul Nicolae a dat publicităţii un comunicat de presă, în care face noi dezvăluiri despre
Starea de sănătate a Regelui Mihai s-a ameliorat, în pofida celor afirmate de mai multe
Regele Mihai I de România ar avea probleme de sănătate grave, după ce starea sa
Majestatea Sa Regele Mihai I al României împineşte astăzi vârsta de 96 de ani. Redacţia
Share