home EVENIMENT, POLITICA Maghiarii îi despart pe refugiaţii sirieni de copii lor

Maghiarii îi despart pe refugiaţii sirieni de copii lor

Share

Ungaria desparte familiile de refugiaţi care i-au trecut ilegal graniţa, în virtutea faptului că a declarat starea de urgenţă în două dintre judeţele sudice, într-o încercare disperată de a stăvili valul de refugiaţi preponderent sirieni, care au trecut venit dinspre Serbia şi şi-au dorit să ajungă în Austria, apoi în Germania.

Orice minor dintre refugiaţi care este găsit fără documentele corecte la el ete luat de lângă părinţii săi şi plasat în orfelinate.

În acelaşi timp, părinţii refugiaţi vor fi puşi într-unul sau două perimetre de detenţie, numite zone de tranzit, în timp ce vor aştepta să fie judecaţi pentru trecerea ilegală a frontiereo  – o infracţiune  care nu se pedepseşte în Ungaria cu închisoare.

La baza acestei măsuri ce afectează familiile de refugiaţi, care aduce aminte de Ungaria fascistă a lui Horty Miklos, se află o lege care a intrat în vigoare luni, când autorităţile au sigilat un tren care trecea frontiera dinspre Serbia spre Ungaria, în care se aflau mii de oameni.

Sute de refugiaţi se presupune că ar fi blocaţi  la graniţa dintre Serbia şi Ungaria, după ce guvernul de la Budapesta a închis frontiera cu un gardă de sârmă ghimpată.

Share