home CORUPTIE, POLITICA Mădălin Hodor: “Cumpănașule, cât costă oasele Alexandrei?”

Mădălin Hodor: “Cumpănașule, cât costă oasele Alexandrei?”

Share

Mădălin Hodor, istoric si cercetator la Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS), sanctioneaza dur declaratiile lui Alexandru Cumpanasu privindu-i pe „jegosii” de procurori.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Hodor afirma ca „nu mai exista nici un dubiu ce joc joaca domnul Cumpanasu, pe cine doreste sa protejeze de un miting pe 10 august si in ce directie doreste sa manipuleze opinia publica”.

Cu o saptamana inainte de mitingul din 10 august, Cumpanasu a publicat pe Facebook un apel in care cere „jegurilor care au tinut cu procurorii care au omorat-o sa nu aiba cinismul de a cere tocmai EI sa iasa lumea in strada. Sa lase jocurile electorale si politica departe de Alexandra”.

Apelul lui Cumpanasu a starnit revolta istoricului:

„Cred ca de aici incolo nu mai exista nici un dubiu ce joc joaca domnul Cumpanasu, pe cine doreste sa protejeze de un miting pe 10 august si in ce directie doreste sa manipuleze opinia publica. Ma gandesc la cine a exprimat temeri publice in legatura cu 10 august. Iar 10 august nu are legatura cu Justitia si procurorii, ci mai degraba cu represiunea coordonata de guvernul doamnei Dancila si executata de Jandarmerie (intamplator tocmai de detasamentele din fiefurile PSD).

Domnul Cumpanasu stie sigur toate astea. Stie si face intentionat jocul acesta murdar. Nu am scris ieri. Si bine am facut. Pentru ca astazi nu as fi putut sa il intreb cat costa oasele Alexandrei”, a scris Hodor pe Facebook.

Postarea istoricului Mădălin Hodor:

„Cât costă oasele Alexandrei?

Ieri ma pregăteam sa scriu ceva despre domnul ăsta, Cumpănașu. Nu scrisesem nimic, urmarisem doar prestațiile lui și comentariile apărute ulterior. Mulți alții spuseseră deja ca personajul e toxic, enumerasera defectele de caracter, subliniasera complicitățile sale tocmai cu cei responsabili de drama de la Caracal și blamau hiperexpunerea sa mediatica. M-am abținut sa ma alătur lor, deși era evident ca au dreptate în ceea ce spun. Cum nu am urmărit personajul anterior nu prea aveam informații. Am lăsat link-urile și comentariile pe pagina fara sa ma pronunț. Am pus și eu ce am găsit la Pressone. Totuși.

Totuși ma gândeam ca, ok, omul e cum e, dar poate exista o urma de umanitate în el pana la urma. Poate e sincer afectat de moartea unui membru al familiei iar cruciada lui mediatica este justificata. Ma gândeam ca poate nu contează ce a făcut sau dacă este sau nu cu PSD-ul, cu Dancila, cu MAI sau cu cine mai este. La fel de indignați fata de diverse autorități ale statului am fost toți, indiferent de culoare politica.

Ieri eram cât pe ce sa scriu un scurt comentariu, nu neapărat în apărarea dansului, cât poate să-i găsesc niște circumstanțe atenuante. Pana la urma săptămâna trecută nu a fost despre el, ci despre Alexandra. Despre furia care ne-a unit pe toți împotriva indolenței, incompetentei criminale și ticăloșiei autorităților. Am văzut și eu cum au sărit imediat diverși atarnatori și idioți de companie sa faca din Cumpănașu nu știu ce cruciat al dreptății. Nu m-am mirat și nici nu mi s-a părut ceva demn de atenție. Întotdeauna se întâmplă asa. Din interes meschin, prostie sau isterie a existat mereu un procent constant de cetateni care își fac imediat idoli fără sa aibă habar cine sunt ei de fapt, doar pentru ca se afla într-o conjunctura emoțională. Afla după aia ca au greșit și trec imediat în partea cealaltă și încep sa ii înjure. Din acest motiv, cum spuneam, nu mi s-a părut relevanta ideea ca domnul Cumpănașu își face nu știu ce platforma.

Era cât pe ce sa scriu. Apoi m-am răzgândit. Am șters ce ma apucasem sa scriu și am zis sa mai aștept puțin și sa se mai așeze apele. Uite ca bine am făcut. Asa cum spuseseră deja mulți, instalat pe valul de simpatie pentru Alexandra, domnul Cumpănasu și-a arătat adevărata fata. A făcut un apel împotriva unui miting pe 10 august sub pretextul ca ar fi organizat de și pentru “jegoșii” responsabili de moartea Alexandrei. Cu referire evident la procurori și în general la Justiție.

Acum. Am criticat și eu și au criticat și alții acțiunile discutabile ale unor procurori în acest caz, precum și iesirile publice ale Procurorului General sau cele ale șefului DIICOT. Dar una este sa critici niște persoane, alta este sa spui ca toți procurorii sunt “jegoși” și ca toată Justiția este la fel. Cred ca de aici încolo nu mai exista nici un dubiu ce joc joaca domnul Cumpănasu, pe cine dorește sa protejeze de un miting pe 10 august și în ce direcție dorește sa manipuleze opinia publică. Ma gândesc la cine a exprimat temeri publice în legătură cu 10 august. Iar 10 august nu are legătură cu Justiția și procurorii, ci mai degrabă cu represiunea coordonata de guvernul doamnei Dancila și executata de Jandarmerie (întâmplător tocmai de detașamentele din fiefurile PSD).

Domnul Cumpănasu știe sigur toate astea. Știe și face intenționat jocul acesta murdar. Nu am scris ieri. Și bine am făcut. Pentru ca astăzi nu as fi putut sa îl întreb cât costa oasele Alexandrei.”

Citeşte şi
Gabriela Firea, cu a sa „Ştire a zilei“, ocupă locul al patrulea, cu 13% din
Conform unui sondaj realizat de IRES, 23% din cei chestionaţi cred că Iliescu este vinovat
Romania libera scrie despre recordul negativ inregistrat la BAC: putin peste 67% dintre elevii absolventi
Trustul de presa Ringier Romania a decis sa vanda titlurile Evenimentul Zilei si Capital catre
Studiind evolutiile preturilor pe care Gazprom le “ofera” diverselor tari europene si comparandu-le cu influenta
Institutul National de Statistica anunta ca in luna aprilie a acestui an s-au eliberat 4.071
In Iasi, un apartament de doua camere 50.000 de euro, in Timisoara ceva mai scump,
Pentru apartamentele noi, lucrurile depind foarte mult in acest moment de politica dezvoltatorului, explica analistul
Un sistem puternic de pregatire atletica, unii sustin ca uneori brutal, este responsabil pentru succesul
Alexandru Cumpanasu a anuntat ca la Piata Victoriei va avea loc sambata, de la ora
Share