home CORUPTIE, POLITICA Lui Tudorel Toader Reset Iaşi i-a făcut cerere de procedură disciplinară

Lui Tudorel Toader Reset Iaşi i-a făcut cerere de procedură disciplinară

Share

Reset Iaşi afirmă că Tudorel Toader ar fi folosit imaginea Universităţii din Iaşi în activitatea sa, de ministru al Justiţiei, din mai multe cabinete PSD.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„În mai toate intervenţiile sale publice, a ţinut să ne reamintească statutul său de cadru didactic, fost decan şi rector autosuspendat al UAIC, pentru a-şi justifica o poziţie de autoritate academică în faţa publicului şi a susţinătorilor politici şi prin intermediul căreia să acrediteze validitatea şi justeţea politicilor publice pe care le-a propus în calitate de Ministru al Justiţiei”, susţine Reset Iaşi.

Grupul civic Reset Iaşi a depus o sesizare la Comisia de Etică a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi în care solicită declanşarea procedurii disciplinare împotriva fostului ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, pentru folosirea imaginii şi a spaţiilor instituţiei, din calitatea de ministru, în vreme ce era rector autosuspendat.

Conform Codului de etică, este interzisă „folosirea numelui UAIC, a resurselor umane, financiare sau materiale în scopuri politice partizane”, arata Reset Iaşi, într-o postare pe Facebook. Potrivit sursei citate, Tudorel Toader a susţinut mereu că nu a făcut parte dintr-un partid politic şi că nu a participat la discuţii politice, „dar a fost prezent la vreo două CEx-uri, cum a şi recunoscut.”

De asemenea, din calitate de ministru, Toader ar fi folosit spaţiile Universităţii.

„Ministrul Tudorel Toader a acordat două interviuri (în 16 martie 2018 şi în decembrie 2018) din biroul de rector al Universităţii, în condiţiile în care se auto-suspendase din funcţia de rector, neavând aşadar dreptul de a utiliza spaţiile UAIC ca şi cum ar fi fost rector în exerciţiul funcţiei”, acuza Reset Iaşi.

Este vorba de interviuri pe care Tudorel Toader le-a acordat postului Antena 3. Grupul civic precizează că, în acest caz, Comisia de Etică are la dispoziţie 30 de zile să răspundă solicitării.

Share