home EVENIMENT, POLITICA Ludovic Orban: Tudorel Toader este o ruşine pentru România!

Ludovic Orban: Tudorel Toader este o ruşine pentru România!

Share

Premierul Ludovic Orban a declarat că ”Tudorel Toader este o ruşine pentru România”, comentând decizia Ministerului Justiţiei, de a-l retrage pe fostul ministru din Comisia de la Veneţia.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

”Tudorel Toader este o ruşine pentru România şi nu cred că România mai poate fi reprezentată în Comisia de la Veneţi de un exponent al agresiunii comise de Dragnea împotriva drepturilor cetăţenilor aşa cum a fost Tudorel Toader. Nu mai are ce să caute într-o Comisie care stabileşte standarde la nivel european”, a declarat Ludovic Orban.

Ministerul Justiţiei a anunţat că va propune Guvernului eliberarea lui Tudorel Toader din funcţia de membru al Comisiei de la Veneţia, ca urmare a implicaţiilor deciziei CEDO privind revocarea Laurei Codruta Kovesi din funcţia de procuror-sef al DNA.

„În urma consultărilor cu Prim-Ministrul României, ca urmare a implicaţiilor Deciziei CEDO în cauză Kovesi împotriva României (cererea nr. 3594/19), privind credibilitatea angajamentului Guvernului României faţă de independenţă procurorilor şi respectul regulilor de drept, Ministerul Justiţiei va înainta premierului propunerea ca Guvernul României să transmită Comisiei de la Veneţia solicitarea de a aplica dispoziţiile statutare ale Comisiei în privinţa domnului Tudorel Toader, respectiv eliberarea acestuia din funcţia de membru al Comisiei de la Veneţia.

Precizăm faptul că mandatul d-lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneţia a fost prelungit în anul 2018, în timpul exercitării mandatului de ministru al Justiţiei”, anunţa un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

Mandatul lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneţia a fost prelungit în anul 2018, în timpul exercitării mandatului de ministru al Justiţiei.

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, legat de decizia CEDO în cazul Kovesi că nu el este „autorul” demiterii fostei şefe a DNA.

„Regulă generală este la nivel naţional şi european că nu se comentează hotărârile instanţelor. Ele se respectă şi atât. Sigur că probabil va fi momentul în care voi comenta, dar ce aş putea spune? Ca pe firul acestui proces de demitere au fost practic trei factori care şi-au împlinit misiunea. Eu, ca ministru, am făcut raportul de evaluare şi am propus revocarea. După aceea, a fost sesizată Curtea Constituţională.

Ministrul nu este autor al dreptului de sesizare a Curţii. O face Guvernul, preşedintele Camerei, preşedintele Senatului. CCR a dat o decizie şi preşedintele a revocat-o în baza acelei decizii. Preşedintele nu a revocat-o în baza propunerii mele, ci decizia CCR – ea se execută. Eu cam asta pot să spun”, a declarat Tudorel Toader pentru Bună Ziua Iaşi.

Citeşte şi
Tudorel Toader va fi dat afară din Comisia de la Veneţia

Ministerul Justiției propune Guvernului să ceară revocarea lui Tudorel Toader din funcția de membru al Read more

Tudorel Toader, zis Gargamel, rămâne rectorul Universităţii din Iaşi

Fostul ministru al Justiţiei din cea mai neagră perioadă a Epocii Dragnea a fost reales Read more

Silvian Man, student, candidează la funcţia de rector al Universităţii din Iaşi

Silvian-Emanuel Man, student al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, anunță că și-a depus candidatura Read more

Absolvenţii Universităţii din Iaşi îi cer lui Tudorel Toader să plece

Un banner pe care au fost scrise aproape numele celor 1.000 de absolvenţi ce au Read more

Tudorel Toader este prezent pe tomberoanele din Iaşi

Abţibilduri cu chipul lui Tudorel Toader şi-au făcut apariţia pe numeroase tomberoane din Iaşi, în Read more

Lui Tudorel Toader Reset Iaşi i-a făcut cerere de procedură disciplinară

Reset Iaşi afirmă că Tudorel Toader ar fi folosit imaginea Universităţii din Iaşi în activitatea Read more

Tudorel Toader decide în continuare ce judecători merită să fie la ÎCCJ

Forumul Judecătorilor l-a descoperit pe inebranlabilul Tudorel Toader într-o comisie care alege magistraţii ce pot Read more

Tudorel Toader scrie Comisiei de la Veneţia că nici gur-a flori nu i-a mirosit

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a transmis o scrisoare deschisă Comisiei de la Veneția, Read more

Raluca Prună: Daţi-l afară pe Tudorel Toader, nu reprezintă România!

Raluca Prună, fost ministru al Justitiei, afirma ca Tudorel Toader trebuie sa fie „retras” din Read more

Tudorel Toader, schimbat de la Comisia de la Veneţia, va cere Guvernul

Guvernul Orban l-ar putea înlocui pe Tudorel Toader din calitatea de reprezentant al României în Read more

Share